Gemeente Langedijk


4 september 2007

Burgemeester feliciteert oudste inwoonster

Zaterdag 8 september viert mevrouw Anna Spanjaart-Laan haar verjaardag, zij bereikt dan de leeftijd van 99 jaar. Sinds oktober 1974 woont mevrouw Spanjaart in de gemeente Langedijk. Zij viert haar 99^e verjaardag in verzorgingshuis Horizon in Broek op Langedijk, waar zij sinds enige jaren woont. Burgemeester Cornelisse gaat haar zaterdagochtend om 10.30 uur feliciteren.

Mevrouw Spanjaart wordt door haar familie omschreven als een wijze en nuchtere vrouw, vol zorg voor anderen. Vroeger kwam ze in een gezin met 5 kinderen terecht, ondanks dat de kinderen niet van haarzelf waren, gaf ze hen de beste zorg. Want, zegt ze zelf, `vroeger was dat nu eenmaal zo'.

Een lekker likeurtje voor het eten, een spelletje rummikub met haar dochter en luisteren naar klassieke muziek op de radio, het zijn allemaal zaken waar mevrouw Spanjaart nog erg van geniet. Ondanks dat ze de hoge leeftijd van 99 jaar heeft bereikt, leest ze nog graag een streekroman. Het gehoor wordt dan wel wat minder met de jaren, maar daar blijft het dan ook bij.