Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (For an English version please contact me)

Topfloorballwedstrijden in Den Haag in voorbereiding op WK

Amsterdam, 6 september 2007 - Komend weekend is Den Haag het toneel voor een aantal floorballinterlands tussen Nederland en Frankrijk. In sporthal De Fluit spelen het Nederlands heren team en het U19-team tegen elkaar, en tegen de nationale teams uit Frankrijk. Ook doet een zogenaamd "All Star"-team mee aan het toernooi, met daarin topspelers van Nederlandse topclubs - veelal expats uit top floorball-landen als Zweden en Finland. Toegang tot de wedstrijden is gratis.

Voor het U19-team zijn de wedstrijden in De Fluit een voorbereiding op het WK in Zwitserland komende november. Onder leiding van coach en ervaren nationaal teamspeler Roland Velu en de Zwitser Philippe Bannwart doet het team voor de derde maal mee aan een eindronde van het WK. Het herenteam zal op het WK in december 2008 in Tsjechië spelen, waar zij hun beste prestatie ooit, derde op het B-WK en dertiende overall, zullen proberen te gaan verbeteren.

Het is de eerste keer dat een floorballevenement van zo'n hoog niveau in Den Haag wordt gehouden. De Nederlandse en Franse herenteams kwamen al eens eerder tegen elkaar uit. Het lagergeplaatste Frankrijk is angstgegner voor Nederland: drie keer won Frankrijk (25e op het WK 2006), en maar één keer ging de winst naar Nederland. Bij de laatste onderlinge wedstrijd, in november 2005, versloeg Frankrijk Nederland met 8-6. Frankrijk komt naar Den Haag met een A en een B team.

Over het speelschema en de locatie:

Zaterdag 8 september
10:15-12:45 Nederland - All star team; aanvang wedstrijd: 10:45 12:45-15:15 Frankrijk B - Nederland U19; aanvang wedstrijd: 13:15 15:15-17:45 Frankrijk A - All star team; aanvang wedstrijd: 15:45

Zondag 9 september
10:00-12:30 Frankrijk B - Nederland U19; aanvang wedstrijd: 10:30 12:30-15:00 Frankrijk A - Nederland; aanvang wedstrijd: 13:00

Locatie Sporthal de Fluit, Fluitpolderplein 1, Leidschendam

Over floorball:
Floorball is een relatief nieuwe en snel groeiende sport in Nederland. Het is een zaalsport, afgeleid van ijshockey, waarbij teams van 5 veldspelers en een keeper met behulp van een kunststof stick een lichte plastic bal in het net van de tegenstander proberen te schieten. De spelers dragen normale sportkleding en sportschoenen. Om het veld staat een boarding waardoor de bal niet makkelijk uit gaat. Floorball kent eenvoudige regels en is daardoor snel te leren. Tegelijk is het een technische en tactische sport, wat het interessant maakt voor gevorderde spelers.

Noot voor de pers,