Van Lanschot Bankiers


Colin Montgomerie op Van Lanschot Masters

Colin Montgomerie, Schots topgolfer en al jarenlang behorend tot de beste golfers van Europa, is de speciale gast tijdens Van Lanschot Masters 2007. Dit jaarlijkse topgolfevenement wordt op 8, 9, 10 en 11 september a.s. gehouden op Golfclub Dorhout Mees te Biddinghuizen.

Samen met Maarten Lafeber, al jaren Nederlands beste golfer en winnaar van het Dutch Open in 2003, is Colin Montgomerie op 8 september beschikbaar voor de jeugd van de Nederlandse Golf Federatie, daarna speelt hij de Pro-Am.

Op zaterdagavond 8 september verleent Montgomerie zijn medewerking aan het eerste Nationale Golfgala, waar de prijs voor de beste golfer van Nederland wordt uitgereikt. Op zondagochtend speelt hij nogmaals een Pro-Am, waarna op zondagmiddag het hoogtepunt plaatsvindt. Dan spelen Maarten Lafeber en Colin Montgomerie aangevuld met speciale gastspelers een demonstratiewedstrijd over 9 holes tegen elkaar.

Colin Montgomerie was in 2006 erg dicht bij zijn eerste langverwachte Major overwinning op de US open op Winged Foot, maar kwam net te kort. In 2005 eindigde hij nog als runner up na Tiger Woods in de 134th Open Championship op St Andrews. Dit was een belangrijk aandeel in zijn record van 8 European Order of Merit overwinningen. In 2006 was hij de eerste Europese speler die in vijf opeenvolgende Ryder Cup teams speelde. Zijn overwinning in 2006 op David Toms op de K Club zorgde voor ervoor dat hij in maar liefst 8 Ryder Cup Singles ongeslagen bleef. Deze reeks gaat terug tot 1991. Colin Montgomerie is zonder twijfel een van de meest succesvolle European Tour spelers ooit.

Van Lanschot Masters 2007 vindt op 8, 9, 10 en 11 september plaats op golfclub Dorhout Mees in Biddinghuizen. Van Lanschot Masters is het grootste besloten golfevenement van Nederland. Ruim 4.000 relaties van de bank en haar business partners kunnen vier dagen lang genieten van topgolf, golftips en -challenges, modeshows, charity sales, etc. Nieuw in 2007 is het Nationale Golfgala op zaterdagavond 8 september, dat Van Lanschot samen met de Nederlandse Golf Federatie en PGA Holland organiseert. De aanwezigheid van Colin Montgomerie en Maarten Lafeber geeft extra glans aan deze avond.

's-Hertogenbosch 13 mei 2007