Nederlandse Hartstichting

Elke dag lichaamsbeweging een must!

Nederlandse Hartstichting investeert 8 miljoen Elke dag lichaamsbeweging een must!

23-8-2007

Publieksactie Start Met wil Nederlanders aanzetten tot bewegen Den Haag, 23 augustus 2007 - Op 8 september geven Clémence Ross, directeur NISB, en Hans Stam, directeur Nederlandse Hartstichting, het startschot voor de publieksactie Start Met. Mensen die nog niet elke dag bewegen, kunnen vanaf deze datum op 300 locaties kennismaken met nordic walking, wandelen, fietsen, dansen of hardlopen.

Elke dag een half uur bewegen is goed voor hart en bloedvaten en draagt dus bij aan een gezonde leefstijl. Bewegen geeft energie, omdat spieren, hart, longen en bloedvaten gewend raken om te werken. Het resultaat: men voelt zich fit en houdt energie over om leuke dingen te doen.

Kleine veranderingen in beweegpatroon het meest effectief Hoewel de Nederlanders weten dat beweging van belang is, nemen toch nog veel Nederlanders de roltrap in plaats van de trap en de auto in plaats van de fiets. Op deze manier kan lichaamsbeweging tot een minimum beperkt worden. Uit het Nederlands Researchprogramma Gewichtsbeheersing (NRG), gesteund door de Nederlandse Hartstichting, blijkt dat eenvoudige veranderingen in beweegpatroon leiden tot minder lichaamsvet. Deze eenvoudige veranderingen kunnen bestaan uit het vaker nemen van de trap of op de fiets gaan naar je werk. Het zijn kleine veranderingen die gemakkelijk zijn vol te houden.

Hartstichting steunt publieksactie Start Met De Nederlandse Hartstichting vindt het belangrijk om mensen te laten zien hoe leuk en gemakkelijk het is om te bewegen. Daarom is de Hartstichting partner van NISB voor de landelijke publieksactie Start Met, onderdeel van de 30minutenbewegen campagne van NISB in opdracht van het ministerie van VWS. De actie wordt georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie, KNBLO-NL, NTFU en Kunstfactor Dans.
Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.startmet.nl