Gemeente Spijkenisse


Speciale introductieprijs voor architectuurboek Bouwend Spijkenisse

31 augustus 2007

Spijkenisse staat op zaterdag 8 september in het teken van Moderne Monumenten, het thema van de Open Monumentendag 2007. Het uitgebreide programma is dit jaar aangevuld met fietstochten, wandelingen en een vaart met de fluisterboot. Nieuw is het vocaal festival `Stemmen uit Spijkenisse', dat zich afspeelt in de Dorpskerk, 't Oude Raadhuys en het gemaal.

Vanaf maandag 3 september liggen folders met het programma van de Open Monumentendag in Spijkenisse klaar in het stadhuis, de bibliotheek, `In den Biesenschuur' (Stationstraat 1), Galerie het 't Oude Raadhuys, Korenmolen `Nooitgedacht' en Berkman de witte pomp aan het Noordeinde.

Boek `Bouwend Spijkenisse' met korting te koop
De gemeente Spijkenisse geeft speciaal voor Open Monumentendag het boek `Bouwend Spijkenisse' uit. Dit boek over de architectuur van Spijkenisse is geschreven door drs. J. Horstink, met medewerking van architect Han de Kluijver en stedenbouwkundigen van de gemeente Spijkenisse. De fotografie is van A.C. van Hulst. Het boek wordt tijdens de Open Monumentendag voor het eerst te koop aangeboden in het gemaal De Leeuw van Putten. Tijdens Open Monumentendag is het boek `Bouwend Spijkenisse' samen met het boek `Beeldend Spijkenisse' (over kunst in de stad) te koop voor de speciale actieprijs van 20 euro.

Daarna is het voor 15 euro te koop in het stadhuis, boekhandel Edel, de bibliotheek en galerie 't Oude Raadhuis. Bijlagen
Folder OMD 2007
Folder en programma van de Open Monumentendag 2007 in Spijkenisse (pdf; 1,6 MB)