Gemeente Reimerswaal


Programma Open Monumentendag 8 september 2007

Geplaatst op: 03-09-2007

In Yerseke kan onder begeleiding van een gids worden er een gratis rondleiding gehouden naar de karakteristieke oesterputten. De rondleiding start om 13.30 uur bij de VVV (Kerkplein 1). In het voormalig raadhuis is het Oosterschelde Museum gevestigd, dit museum is op de Open Monumentendag gratis te bezoeken.

In Kruiningen is de korenmolen "De Oude Molen" en de Johanneskerk te bezichtigen.
In Waarde zijn de standermolen "de Hoed" en de N.H. kerk te bezichtigen.
In Rilland is de korenmolen "De Witte Molen" te bezichtigen. In Krabbendijke is de korenmolen "De Rozenboom" te bezichtigen. In Hansweert worden in de R.K. Kerk oude liturgische gebruiksvoorwerpen tentoongesteld.
In de siertuin "De Seqouiahof" in Vlake ligt een fundering uit de middeleeuwen van het voormalig kerkje in Vlake. De siertuin is open van 10.00 uur tot en met 18.00 uur tegen een gereduceerd tarief van EUR 2,50.

Speciale activiteiten
In de Johanneskerk in Kruiningen zijn de gehele middag verschillende muzikale activiteiten met een repertoire van barok, renaissance tot volksmuziek. De muzikale optredens worden verzorgt door het blokfluitensemble 'MarAzul' (sopraan-, alt-, tenor- en bas) "The Young Harpists" een harpensemble, en gitaarleerlingen van het mandoline orkest `Excelsior'. Tevens is er in de kerk een tentoonstelling van schilderes Marja de Lange - Nieuwenhuyse die geboren is in Krabbendijke. Het volledige programma is te vinden op www.pgkruiningen.nl.In het centrum van Kruiningen wordt ook een gezellige braderie georganiseerd. Dit jaar is er ook een bouwplatenwedstrijd gehouden voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen binnen de gemeente Reimerswaal. De bouwplaten van basisschool "D´n Akker" komen te staan in de monumentale kerk in Waarde. De bouwplaten van de basisschool "De Horizon" komen te staan in molen "De Witte Molen" in Rilland. De bouwplaten van de basisschool "De Zevensprong" komen te staan in molen "De Rozenboom" in Krabbendijke. De bouwplaten van basisschool "Ds G.H. Kerstenschool" komen te staan in de monumentale kerk in Yerseke.