Gemeente Arnhem

Kleurrijke opening vernieuwde Park Presikhaaf (04-09-07)

Het vernieuwde Park Presikhaaf is klaar. De gemeente Arnhem werkte de afgelopen jaren samen met bewoners aan een prachtig nieuw park, vol variatie.
Als openingsklapper biedt de gemeente Arnhem alle bezoekers op zaterdagavond 8 september om 23:00 uur een spectaculaire lasershow aan. Eerder op de dag opent wethouder Sander van Bodegraven het park tijdens een groots diner in de Tulpenlaan in het park. Dit diner biedt de gemeente Arnhem samen met Vivare, Portaal, Bouwfonds en Corio alle vrijwilligers uit Presikhaaf aan, als dank voor hun inzet in de wijk. Professionals van deze organisaties zorgen voor de bediening. Meer dan 230 vrijwilligers eten mee.

De opening van het park vindt plaats tijdens de parkmanifestatie Presikhaaf. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2007 zijn er vele activiteiten waarmee de bezoekers kennis kunnen maken met het vernieuwde park.
Vrijdag 7 september is er een sportdag voor alle kinderen van de basisscholen in Presikhaaf: maar liefst 800 kinderen sporten dan in het park. 's Avonds is er een jongerenprogramma: eerst met allerlei workshops (hennatattoo's, fotografie, gamecubes, nailart etc) en later met muziek (van salsa en breakdance tot de band Andere Gekte en nog meer).
Op zaterdag 8 september zijn er in het hele park activiteiten, voor iedereen van jong tot oud: van luchtkussen en draaimolen tot buikdansen, waterfietsen en knutselactiviteiten. Ook zijn er sportactiviteiten en muziekoptredens voor alle leeftijden. De gemeente Arnhem, Vivare, Portaal en Corio/Bouwfonds hebben een informatietent. 's Avonds is er wereldmuziek. Teveel om op te noemen. En op zondag 9 september is er een rustige afsluiting van de manifestatie met een wandeling door de Heemtuin, inclusief toelichting op de planten en bomen die daar groeien. In het tijdelijke theehuis is ook deze dag muziek.

Presikhaaf is volop in beweging. De gemeente Arnhem, woningcorporaties Vivare en Portaal, Corio/Bouwfonds en bewoners bundelen hun krachten om de wijk nog aantrekkelijker te maken. Het aantal voorzieningen wordt uitgebreid en verbeterd, er komt een zeer veelzijdig aanbod aan woningen en met de opening van het nieuwe Park Presikhaaf is de wijk een prachtig stuk groen rijker.

Meer informatie over de ontwikkelingen in Presikhaaf vindt u op www.presikhaaf.info. Daar kunt u ook het programma van de parkmanifestatie Presikhaaf nog eens vinden (net als op www.presikhaafnet.nl).