Voedingcentrum


Pluk uw eigen appels tijdens de Landelijke Appelplukdag!

5 september 2007

Wie altijd al eens zijn eigen appels heeft willen plukken, kan zaterdag 8 september in de agenda zetten. Die dag is het namelijk Landelijke Appelplukdag. Het Voedingscentrum vindt deze dag een mooi initiatief, omdat u meer te weten kunt komen over de herkomst van uw eten.

Dertig fruittelers door heel Nederland openen op zaterdag 8 september hun boomgaard. U kunt er dan zelf uw appels plukken en een praatje maken met de fruitteler. En vanuit de boomgaarden in Tricht en Afferden zijn speciaal voor die dag natuurwandelingen uitgezet van 7 en 14 kilometer.

EetDoeDingen

Het Voedingscentrum vindt het belangrijk dat mensen betrokken raken bij de herkomst en productie van hun voedsel. De Landelijke Appelplukdag sluit hierbij prima aan. Zelf heeft het Voedingscentrum een website geopend om jongeren meer te betrekken bij voedsel: www.eetdoedingen.nl Daar staan allerlei uitstapjes die te maken hebben met eten, zoals zelf kaas maken, kookcursussen volgen of mee op een vissersschip. Deze website is een van de activiteiten in het kader van de campagne Voedselkwaliteit.