RKK Het Klooster: Het leven gaat door


Radioprogramma over Nationale Ziekendag

HILVERSUM, 20070904 -- Het is zondag 9 september 2007 Nationale Ziekendag en in Het Klooster vertelt Grietje Bouwsma, arts en theologe, haar verhaal. Op jonge leeftijd kreeg ze polio en daarna heeft ze moeten leren leven met de beperkingen.

Toch is Grietje Bouwsma in staat om haar werk klaar te staan voor anderen, eerst als arts in een revalidatiecentrum, nu als pastoraal werkster in Naarden. "Ik heb me nooit laten afremmen door mijn handicap, daarom wil ik vechten voor anderen", zegt de dit jaar benoemde Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De zoon van Renée van Tricht kreeg een levensreddende transplantatie, alleen mogelijk omdat een ander kind stierf. Achttien jaar later ging Renée op zoek naar de familie van het donorkind. "Zijn vader kon de ogen niet van mijn zoon afhouden. `Het sterven van ons kind is dus niet zinloos geweest', zei hij."

Verder een reportage over de krachtige vrouwen in The Abbey of Regina Laudis, een Benedictijns slotklooster in het Amerikaanse Conneticut; een gesprek met schrijfster Veronica Hazelhoff over haar boek `Bezoek van Mister P' over reuma bij kinderen en een portret van de Elysische velden aan de Lingedijk in Asperen.

RKK Het Klooster, zondag 9 september, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht