Ingezonden persbericht


Persbericht Porsche Forum Friese 11 Stedentocht Comité

Datum 10 augustus 2007

Na schaatsen, lopen en fietsen nu per Porsche langs de Friese 11 steden

Er zijn al vele varianten van de Friese Elfstedentocht geweest gedurende de afgelopen decennia maar daar wordt er nog één aan toegevoegd.
Op 9 september 2007 rijden 85 auto's van het merk Porsche de Friese Elfstedentocht. Porsche maakt al sinds 1938 bijzondere sportauto's en velen daarvan zijn dankzij hun gepassioneerde eigenaren nog in uitstekende conditie.

Er is door de organisatie van dit evenement dan ook naar gestreefd om een zo gevarieerd mogelijke deelnemerslijst samen te stellen. Voor deze stoet is een prachtige 215 km lange toerrit uitgezet langs de Friese 11 steden met de start en finish in Leeuwarden.

Deelnemers verzamelen rond 8.00 uur bij Campanile hotel-restaurant in Leeuwarden. Ze krijgen een 'overlevingspakket' voor de dag mee. Hierin zit uiteraard het routeboek dat nodig is bij het rijden van de route maar tevens wat drinken en snoeperijen voor onderweg. De rit is niet tijd gerelateerd en de deelnemers starten ongeveer om de minuut om zo een lang lint door de provincie te gaan vormen. Halverwege de tocht zal een eenvoudige lunch worden gehouden in Workum bij De Herberg van Oom Lammert en tante Klaasje en zal een groepsfoto worden gemaakt. De dag eindigt rond 17.30 weer bij Leeuwarden (E10 wokrestaurant) waar alle auto's zullen verzamelen en gezamenlijk van een gezellig diner genoten zal worden. Wanneer mogelijk zal hier een selectie met zeer bijzondere Porsche's zijn opgesteld. Deelnemers krijgen een speciale medaille van het Porsche Forum Friese 11 Stedentocht Comité.

Voor meer informatie zie de website http://www.911stedentocht.nl of neem contact op via info@911stedentocht.nl.


---- --