NCRV

Felderhof ontmoet

Nieuwe serie Felderhof ontmoet

Zondag 9 september
21.10 uur, Nederland 2

In een nieuwe 9-delige serie gaat Rik Felderhof weer op bezoek bij succesvolle Nederlanders in binnen en buitenland. In de eerste aflevering twee ontmoetingen: Jonnie en Thérèse Boer, het meest culinaire echtpaar van Nederland, en de flamboyante couturier Ronald Kolk.

Ronald Kolk staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen o.a. voor Prinses Laurentien en Liesbeth List, maar ook voor Bette Midler, Tina Turner en Grace Jones verzorgde hij de robes.
Hij heeft de fashion shows in Nederland een nieuwe kleur gegeven. Ook ontwierp hij kleding voor operaâs, theatershows en Holiday on ice.

Zijn levenslijn heeft o.a. de flamboyante wereld in New York, Ibiza, India en Parijs aangedaan. Wat hem turbulente, maar ook succesvolle ervaringen heeft opgeleverd die zijn persoonlijk leven een andere wending hebben gegeven. Rik Felderhof zoekt hem op in zijn huis in Spanje.

Het tweede bezoek wordt gebracht aan restaurant De Librije in Zwolle waar Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse de scepter zwaaien. Hij in de keuken, zij in het restaurant. Deze jonge onder-nemers weten van elk nieuw plan een succes te maken. Hun sterren stralen aan het culinaire firmament en bezorgen hun gasten tongstrelende ervaringen.

Uitspraken van Ronald Kolk: âHomo vind ik een vreselijk woord, ik zeg liever gayâ; âIk heb zes maanden bij Prinses Soraya van Perzië gewoond, waar ik een badkamer met kranen van goud hadâ en âIk hecht geen waarde aan geldâ.

Uitspraak van Jonnie Boer: âZonder Thérèse zou ik niet zijn geworden wat ik nu ben.â

Dit programma wordt herhaald op 12 september, 11.05 uur.