Gemeente Maasgouw


Open Monumentendag 2007

"Moderne monumenten uit de twintigste eeuw" is dit jaar het nationale thema voor de Open Monumentendag, die op zondag 9 september wordt georganiseerd.
Gemeente Maasgouw heeft vooral veel monumenten van oudere datum. Met bijna tweehonderd rijksmonumenten kent Maasgouw zelfs de meeste rijksmonumenten van Noord- en Midden-Limburg. In de 20^e eeuw is het landschap van Maasgouw veranderd door de vele infrastructurele werken en ontgrindingen. Inmiddels bestaat de gemeente voor 25% uit water.

De keuze voor de invulling van het thema "Moderne Monumenten" viel dan ook snel op de vele watermonumenten die in de laatste eeuw op het grondgebied van de Maasgouw zijn gerealiseerd. Want ook aan culturhistorische watermonumenten heeft onze gemeente veel te bieden, zoals een stuw en een reeks van sluizen.
Een gratis rondvaartboot zorgt ervoor dat u de werken vanaf het water kunt bekijken. Verschillende gidsen zullen u hierbij van informatie voorzien. Ook is het mogelijk om de tocht per fiets af te leggen.

Meer informatie vindt u in de folder Moderne Monumenten in Maasgouw, die de week voor de monumentendag zal verschijnen. Deze is onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Thorn, bij het publiekscentrum in Maasbracht en het bestuurscentrum in Heel. Verder kunt u de komende weken Maasgouw Nieuws en de website www.gemeentemaasgouw.nl in de gaten houden voor meer informatie.

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00