Gemeente Duiven


Expositie Kunstkring Duiven

---

Op zondag 9 september wordt om 15.00 uur de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen geopend van Kunstkring Duiven Expositie. In de hal van het Duivense gemeentehuis is beeldhouwwerk te zien van Anton Ariëns (Duiven) en schilderijen van Christine Peursum uit Haarlem.

Anton Ariëns laat stenen beelden en enkele bronzen zien. Het zijn fantasievolle abstracte vormen die vaak gebaseerd zijn op vormen uit de natuur en op mensen en dan vooral de manier waarop zij met elkaar omgaan.

Dat is ook het onderwerp van de schilderijen van Christine Peursum uit Haarlem. De mensen op haar schilderijen lijken op elkaar, ze zien er enigszins tijdloos uit en ze doen alledaagse dingen als rennen door het water, fietsen of roeien. Door de opvallende vertekening blijven deze schilderijen de toeschouwer boeien.

De opening van deze tentoonstelling die vrij toegankelijk is, vindt plaats op zondag 9 september om 15.00 uur in de hal van het gemeentehuis van Duiven. Tijdens de opening improviseert de Duivense fluitspeler Rik Bakker op zijn Indiaanse fluiten. Tot 5 oktober is deze expositie tijdens kantooruren te bezoeken.