Gemeente Leeuwarden

Friesland Touring Trophy Friesland Touring Trophy

Wethouder Bleize rijdt de Friesland Touring Trophy op aardgas

Bron: gemeente Leeuwarden (05-09-2007) Yvonne Bleize, wethouder Cultuur en Milieu, rijdt van 9 tot en met 12 september a.s. mee met de eerste editie van de Friesland Touring Trophy (FTT).
De FTT is een rally met bijzondere auto's door het voormalige `Magna Frisia-rijk (een benaming voor het Friese rijk toen het op zijn grootst was. Dit landsdeel bestond uit West-Friesland, de huidige provincie Fryslân en liep langs de Duitse kust tot in Denemarken).

Yvonne Bleize zal de tour rijden in een Opel Zafira op aardgas: de schoonste brandstof waar je nu op kunt rijden. Zij wordt tijdens de wedstrijd bijgestaan door de heer Tolsma, directeur van Autodealer Engelsma en Wijnia uit Leeuwarden en de heer Engelse, directievoorzitter van de Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland. Beide bedrijven helpen aardgas promoten en rijden daarom mee. Aan de tocht nemen veertig bijzondere auto's deel: klassiekers, exclusieve auto's of auto's met bijzondere elementen.

`De FTT is een prestatietocht waarbij het vooral op goed navigeren en opdrachten vervullen aankomt. Een wedstrijd met bijzondere auto's gecombineerd met cultuur en liefdadigheid', aldus de organisatie. Eenvijfde deel van het inschrijfgeld voor de rally gaat naar de Tjalling stichting. Deze stichting biedt gehandicapte kinderen aangepaste paardensport en recreatie.

Zondag 9 september start de FTT om 14.00 uur vanaf het Zaailand in Leeuwarden. De finish van de toer op 12 september is ook in Leeuwarden: bij het Holland Casino, waar aansluitend een feest wordt georganiseerd.

Kijk voor meer informatie over de rally op www.frieslandtouringtrophy.nl, www.expeditieleeuwarden.nl of www.vvvleeuwarden.nl.