Gemeente Halderberge


Zonnebloemen plukken op 9 september voor de zieken (4 september 2007)

Net als vorig jaar, doet de gemeente Halderberge ook dit jaar mee aan de landelijke publiekscampagne van de Nationale Vereniging de Zonnebloem onder het motto Zaai mee voor de Zonnebloem. Kleur Nederland geel!.

De gedachte achter deze campagne is om het Nederlands publiek zoveel mogelijk zonnebloemen te laten zaaien en oogsten, om deze vervolgens op Nationale Ziekendag (9 september aanstaande) uit te reiken aan mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Met deze campagne wil de Zonnebloem het belang van het bezoekwerk door de 38.500 Zonnebloemvrijwilligers onder de aandacht brengen. Samen brengen de vrijwilligers elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekjes aan 60.000 mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd.

De gemeente Halderberge heeft zonnebloemzaden ingezaaid op het terrein naast de gemeentewerf c.q. brandweerkazerne aan de Vaartweg te Oudenbosch. De zaden hiervoor werden beschikbaar gesteld door de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Nadat een eerste hoeveelheid zaden vrijwel geheel werd opgepeuzeld door vogels, heeft een tweede hoeveelheid zaden de moeizame zomer doorstaan en ziet het ernaar uit dat de zonnebloemen binnenkort klaar zijn om geoogst te worden.

De Halderbergse afdelingen van de Zonnebloem zijn uitgenodigd om op vrijdagmorgen 7 september tussen 9.00 en 12.00 uur bloemen te komen plukken, zodat de bloemen (indien wenselijk) 2 dagen later op Nationale Ziekendag uitgereikt kunnen worden. Omstreeks 10.00 uur komt wethouder G. Huijpen een handje meehelpen, waarmee hij de vrijwilligers een hart onder de riem wil steken.

Volledigheidshalve moet opgemerkt worden dat het veld nog niet zo goudgekleurd is als vorig jaar, toen er op 26 september (3 weken later) bloemen werden geplukt. Veel bloemen staan nu nog in knop, maar daar staat tegenover dat ze langer mooi staan in huis! Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 05/09/2007