SP Noord-Holland


Hoorzittingen streekplan Noord-Holland Zuid goed bezocht

09-09-2007 * De provincie organiseerde op 4 en 6 september hoorzittingen ("gedachtenwisselingen") over de voorgenomen aanpassing van het streekplan Noord-Holland Zuid. Tijdens deze bijeenkomsten konden indieners van een zienswijze over de plannen van gedachten wisselen met leden van de commissie ROG. Dat wil zeggen: de indieners die van de provincie een ontvangstbevestiging hebben ontvangen, met daarin informatie over de procedure om je aan te melden voor de hoorzitting.

Het college van Gedeputeerde Staten is van plan het streekplan in Noord-Holland-Zuid op meerdere onderdelen aan te passen. Hierdoor veranderen gebieden van bestemming, waardoor andere functies (bijvoorbeeld bedrijventerreinen of woningen) mogelijk gemaakt worden. De hoorzitting op 6 september werd zeer druk bezocht door bewoners en organisaties. Veel van deze mensen kwamen uit protest tegen het feit dat het college (VVD, PvdA, CDA en GroenLinks) het natuurgebied en stiltegebied de Bovenkerkerpolder wil aantasten door het aanleggen van een golfbaan en vergaderaccommodatie en woningbouw mogelijk te maken.

De initiatiefnemer van het golfcomplex heeft in een jaar tijd 700 handtekeningen verzameld van voorstanders van de golfbaan. Ter vergelijking: de SP-afdeling Amstelland-Meerlanden haalde in enkele dagen maar liefst 1200 handtekeningen van tegenstanders op. Deze mensen zijn niet alleen tegen het golfcomplex, maar ook voor behoud van de natuur in de waardevolle polder.