Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 09-09-2007

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september een alcoholcontrole gehouden op de Amsterdamseweg, Van Randwijcklaan, Liendertseweg en de Hogeweg. Van de 287 gecontroleerde automobilisten hadden er acht teveel gedronken. Hiervoor werden zij bekeurd.

Meerdere vernielers aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagavond 7 september kreeg de politie rond 21.45 uur een melding dat jongens zich verdacht gedroegen bij een pand op de Stadsring. De politie kon bij het pand twee jongens van 13 en 14 uit Leusden en Amersfoort aanhouden die ervan verdacht worden een bord van het pand afgetrokken te hebben. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en krijgen waarschijnlijk een HALT-straf.

Zaterdagochtend 8 september rond 02.30 uur heeft de politie een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit op het Prinses Julianaplein. De man werd aangehouden door een getuige, die hem overdroeg aan de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Zondagochtend 9 september rond 02.15 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Leusden aangehouden op de Arnhemseweg. De man wordt ervan verdacht autospiegels te hebben vernield en was ook aangehouden door een getuige die hem overdroeg aan de politie. Ook deze man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Scootercontrole

LEUSDEN EN WOUDENBERG Vrijdag 7 september heeft de politie s middags en s avonds scootercontroles gehouden in Leusden op de Bavoortseweg en in Woudenberg op de Parklaan en De Bosrand. In totaal zijn 51 scooters gecontroleerd en 27 bonnen uitgedeeld voor onder andere rijden onder invloed en voor een vals framenummer in de scooter.