Politie Groningen

Zondag 9 september 2007

Provincie Groningen, 09-09-2007

Groningen: straatrovers aangehouden

De politie heeft zaterdagavond in de Kingstraat in Groningen twee straatrovers aangehouden. De 19- en 20-jarige inwoners van Groningen hadden vlak daarvoor een 60-jarige fietser uit Groningen geprobeerd te overvallen. Doordat de fietser in de Veenweg om hulp begon te roepen, werden omwonenden gealarmeerd. De twee Stadjers gingen er zonder buit vandoor en probeerden zich in de bosjes te verstoppen. Op aanwijzen van een getuige konden de verdachten worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: gevlucht na ongeval in gestolen auto

Een onbekende man heeft zaterdagmorgen in Groningen met een gestolen auto een eenzijdig ongeval veroorzaakt. De vermoedelijk kale man verloor in de Amkemaheerd de controle over het voertuig en reed tegen een stilstaande auto. Vervolgens schampte de auto een boom en kwam in een groenstrook tot stilstand. Daarop ging de verdachte er rennend vandoor in de richting van de Boelemaheerd. In de auto trof de politie diverse alcoholhoudende dranken. De politie doet onderzoek.

Groningen: alcomobilist

De politie heeft zaterdagnacht een 34-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Amkemaheerd en onderwierpen hem aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man had gedronken. Op het politiebureau werd duidelijk dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De Stadjer kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: muziekinstallatie uit woning gehaald

De politie heeft zaterdagnacht in de Reinautstraat de
muziekinstallatie van een 48-jarige Groningse in beslag genomen. Bij de politie waren klachten binnengekomen over geluidsoverlast. Toen agenten een kijkje gingen nemen, werd er geen geluidsoverlast waargenomen. Later kreeg de politie wederom klachten uit de omgeving. Ook nu hoorden de agenten niks. Toen ze even verderop bleven wachten, hoorden ze het volume omhoog gaan. Daarop liepen de agenten naar de woning en ontdekten een camera die gericht stond op het trottoir. Vermoedelijk draaide de eigenaresse de volumeknop omlaag zodra zij iets verdachts zag. De muziekinstallatie is meegenomen, waarop het rustig werd in de omgeving.

Groningen: man slaat vanuit het niets

De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat een 29-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor mishandeling. De man stond zonder aanleiding te schreeuwen in de Papengang. Hij kwam plotseling op een groepje mensen aanstormen en gaf een man vanuit het niets een klap in het gezicht. Agenten zagen dit hebben de Stadjer aangehouden. Tijdens de aanhouding raakte een agent licht gewond aan zijn hand. Op het politiebureau bleek de verdachte nog enkele boetes open te hebben staan. Hij is ingesloten.

Groningen: broers aangehouden na wildplassen

De politie heeft zondagmorgen op de Vismarkt twee broers aangehouden. Agenten zagen een 34-jarige man uit Groningen wildplassen en wilden hem daarvoor bekeuren. Zijn 39-jarige broer uit Assen was het er niet mee eens en begon zich met de situatie te bemoeien. Hij probeerde zijn broer uit de politieauto te houden en greep daarbij een van de dienders. Beide mannen zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogkerk: onbekende man grijpt Stadjer bij de keel

Een 61-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagmiddag rond 14.00 uur in de Kerkstraat in Hoogkerk door een onbekende man in de keel gegrepen. De Stadjer reed tussen een aantal geparkeerde autos, toen van de andere kant een auto met daarin een man en een vrouw aan kwam rijden. Aangezien er geen ruimte was voor beide autos, stonden beiden tegenover elkaar. De onbekende man (rond de 30 jaar) stapte daarop uit zijn zilverkleurige/blauwe auto en greep de 61-jarige man bij de keel. De Stadjer moest zich bij een dokterspost laten behandelen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: parfumdief aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op het Damsterdiep een 28-jarige parfumdief uit Groningen aangehouden. De man had vlak daarvoor 10 doosjes parfum gestolen in een warenhuis in de Herestraat. Tijdens zijn aanhouding verklaarde hij eerder die week ook flesjes parfum uit het warenhuis te hebben gestolen. De waarde van alle gestolen flesjes wordt geschat op 2400 euro. De parfumdief verkocht de flesjes met geurige vloeistof door. Een 29-jarige vrouw uit Groningen bekende enkele flesjes te hebben gekocht. De parfumdief is ingesloten. Tegen beide personen is proces-verbaal opgemaakt.

Overschild: beveiligingsmedewerker voorkomt diefstal

De politie heeft zaterdagmiddag op de Meenteweg in Overschild een 33- jarige aluminiumdief uit Stadskanaal aangehouden. Een
beveiligingsmedewerker informeerde de politie dat hij een man had aangetroffen die aluminiumpalen bij een gaslocatie wegnam. Doordat de beveiliger de toegangsweg met zijn auto had geblokkeerd, kon de verdachte niet wegkomen. De politie kon daardoor de Stadskanaalster aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela/Leek: bromfietsers onder invloed

Een 17-jarig bromfietser uit Oude Pekela is zaterdagavond bekeurd omdat hij met een alcoholpercentage van 0,65 promille door zijn woonplaats reed. Agenten zagen de jongen met hoge snelheid door Oude Pekela rijden en zetten hem in de Lubbermanswijk langs de kant van de weg. Toen de agenten hem aanspraken op zijn snelheid bleek dat de jongen ook had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Leek werd een 16-jarige bromfietser uit Midwolde bekeurd voor rijden onder invloed. Hij reed op de Tolberterstraat en had o,6 promille alcohol in zijn bloed. De jongen is overgedragen aan zijn ouders en kan een bekeuring verwachten.

Borgercompagnie: snorfietsster onderuit

Bij een ongeval op de Borgercompagnie in de gelijknamige plaats, is zaterdagnacht een 17-jarige snorfietsbestuurster uit Zuidbroek gewond geraakt. Het meisje schrok van een voor haar rijdende fietser en kneep krachtig in haar handrem. Hierdoor raakte ze de controle over haar snorfietskwijt en ging onderuit. Ze is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht. Een 17-jarige jongen uit Muntendam die bij haar achterop zat, kwam er zonder letsel vanaf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: aangehouden voor overlast en bedreiging

De politie heeft zaterdagnacht in de omgeving van de Marktplein drie mannen (19, 31 en 32 jaar) aangehouden. De drie waren met enkele anderen op het Marktplein vervelend richting omstanders en werden hierop aangesproken door de politie. De 19-jarige man uit Winschoten dronk vervolgens bier op straat. Hiervoor kreeg hij van een agent een bekeuring. De 19-jarige was het daar niet mee eens en begon de diender uit te schelden. Daarop werd de Winschoter aangehouden. De 31-jarige man uit Wedde begon zich ermee te bemoeien en belemmerde de aanhouding op hevige wijze. Hierop moest de agent met gepast geweld optreden. Een 32-jarige man uit Winschoten bedreigde ondertussen een andere agent. De drie zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Westeremden: school vernield

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen gepleegd op een school aan de Huizingerweg in Westeremden. De daders vernielden een bord met de naam van de school en hebben het dak zwaar beschadigd. Zo werden ontluchtingspijpen, bliksemafleiders en dakpannen vernield en lagen bezaaid over het schoolplein. De school heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de vernielingen.

Appingedam: uniform in beslag genomen

De politie heeft zaterdagavond politiekleding in beslag genomen. Een agent zag een 32-jarige man uit Appingedam in de Graaf Edzardstraat in een politiejas lopen en vertrouwde dit niet. De man verklaarde een politiejas en pet te hebben. De spullen zijn meegenomen naar het bureau.

Uithuizen: alcomobiliste rijdt door na aanrijding

De politie heeft zaterdagnacht een vrouw uit Uithuizen aangehouden voor een aanrijding in haar woonplaats. Omwonenden hoorden op de hoek van de Hoofdstraat-West met het Wilgenbos een harde knal en zagen dat de vrouw met haar auto tegen een geparkeerde auto was gereden. Hierop stapte de vrouw uit de auto en duwde het voertuig weer zo op straat dat ze weg kon rijden. Een oplettende buurtbewoner noteerde het kenteken, waarop de politie de vrouw snel aan kon houden. Bij aankomst bij haar woning bleek de vrouw onder invloed van alcohol te verkeren. Ze had een alcoholpercentage van bijna 2,2 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1062, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1557, aantal overtredingen: 206, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, Waardweg: aantal geregistreerde voertuigen: 498, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.