Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duo aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 9-9-2007 13:01:51

DUIVEN - Een 25-jarige man uit Duiven en een 29-jarige Zevenaarder zijn zaterdagavond door de politie aangehouden na een verkeersruzie op de Nieuwgraaf in Duiven. Het duo kreeg het rond kwart over vijf aan de stok met een andere automobilist, een 26-jarige man uit Doesburg. Een voorrangskwestie zou de aanleiding zijn tot de ruzie, waarbij de Duivenaar de Doesburgse automobilist zou hebben bedreigd. Ook zou hem vastgepakt hebben. Toen de Doesburger daarop zijn autoruit dichtdraaide zou de Zevenaarder, die als passagier bij de Duivenaar in de auto zat, de autoruit hebben vernield. Na het voorval gingen de twee er vandoor. Getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. Die trof het duo even later thuis bij de Duivenaar aan. De twee moesten mee naar het politiebureau en bekenden hun aandeel. De twee zijn na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.
(07-137967)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond na aanrijding met fietser

Publicatiedatum: 9-9-2007 13:00:56

HUISSEN - Een 31-jarige motorrijder uit Huissen is zaterdagmiddag met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een fietser. Het ongeval gebeurde rond kwart over twee op de kruising van het Van Wijkplein en de Van Voorststraat toen een fietser, een 54-jarige vrouw eveneens uit Huissen, vanaf het Van Wijkplein linksaf de Van Voorststraat op wilde. Daarbij zag ze de over de Van Voorststraat naderende motorrijder over het hoofd. Volgens de politie was er bij beide bestuurders geen drank in het spel. (07-137875)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 9-9-2007 13:00:06

WESTERVOORT - Bij een bedrijfsongeval in Westervoort is vrijdagochtend een 37-jarige Arnhemmer gewond geraakt. De man was tijdens werkzaamheden in een bedrijf aan de IJsseldijk gevallen en kampte met klachten aan heup en rug. Vermoedelijk is de man bij een plateau bij een lopende band uit balans geraakt en een meter lager in een container gevallen. Het slachtoffer is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.
(07-137239)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zoon aangehouden na bedreiging en mishandeling moeder
Publicatiedatum: 9-9-2007 12:59:29

ZEVENAAR - De Zevenaarse politie heeft vrijdag een zestienjarige jongen bij zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De knaap zou zijn moeder bij een ruzie hebben bedreigd en geslagen. De 41-jarige vrouw was daarbij lichtgewond geraakt en had zelf de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de knaap nog voor de woning staan en hielden hem aan. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De jongen is in verzekering gesteld en zit nog vast.
(07-137341)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie aanhoudingen na onrust in Pannerden

Publicatiedatum: 9-9-2007 12:58:59

PANNERDEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie aanhoudingen verricht nadat er onrust was ontstaan op onder meer de Schoolstraat en de Claudius Civilisstraat. Rond middernacht zagen agenten tijdens hun ronde een grote groep jongeren op de Schoolstraat staan. In het voorbij gaan zou een 21-jarige Pannerdenaar de agenten hebben uitgescholden waarop de man werd aangehouden. Een uur later werd een grote vechtpartij gemeld op de Claudius Civilisstraat waarop agenten poolshoogte gingen nemen. Van een vechtpartij bleek evenwel geen sprake meer. Wel stonden er meerdere jongeren op straat en hing er een gespannen sfeer. De agenten sommeerden de jongeren daarop naar huis te gaan. Daarbij moest hier en daar zachte dwang worden uitgeoefend. Een zeventienjarige Pannerdenaar en een zestienjarig meisje uit Zevenaar weigerden gehoor te geven aan het bevel van de agenten en scholden hen uit. Daarop werden ook zij aangehouden. De drie aangehouden verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De 21-jarige Pannerdenaar kreeg een dagvaarding die hij kan afkopen door een boete van 220 euro. De overige twee krijgen nog van justitie te horen wat er verder met hen gebeurt.
(07-137657 / 137678)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens met gestolen brommer opgepakt

Publicatiedatum: 9-9-2007 12:57:52

DUIVEN - De politie van Duiven heeft vrijdagavond op de Dijkgraaf twee jongens op gepakt omdat ze op een gestolen brommer rondreden. De twee, een zeventienjarige Oosterbeker en een leeftijdsgenoot uit Westervoort, vielen door de mand bij een routinecontrole van de politie. Daaruit bleek dat de bromfiets waarop het duo reed op 3 september was gestolen vanuit Renkum. De twee moesten mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de Oosterbeker ook nog ongeveer 25 XTC-tabletten bij zich had. Uit onderzoek kon niet worden vastgesteld dat de Westervoorter iets misdaan had, waarop hij direct werd vrijgelaten. De Oosterbeker zit nog vast.
(07-137647)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---