Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Twello - Rookbom en vechtpartij tijdens klompenfeest      |

Tijdens het klompenfeest is zaterdag 8 september in een feesttent aan de Duistervoordseweg in Twello door onbekenden een rookbom afgestoken. Hierdoor moesten vier mensen met onder meer ademhalingsklachten naar het ziekenhuis.
Daarnaast ontstond een opstootje waarbij het publiek zich tegen de beveiligers en de politie keerde. De politie heeft met gepaste middelen de beveiligers en collega's weten te ontzetten.

De rookbom werd rond 01.00 uur door onbekenden afgestoken, waardoor in de tent een grote rookwolk ontstond. Het programma werd stilgelegd en door de beveiliging werd de tent ontruimd. Hierbij raakte twee beveiligers en twee bezoeksters gewond. Zij werden alle vier met onder meer ademhalingsklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels hebben zij het ziekenhuis weer verlaten. De brandweer is in verband met het incident eveneens ter plaatse geweest.

Kort daarna ontstond een vechtpartij waarbij het publiek zich eerst tegen de beveiligers en later tegen de agenten keerde. Er vielen rake klappen en ook werd één van de agenten op het hoofd geslagen. De politie heeft met gepaste middelen de beveiligers en de collega's weten te ontzetten, waarna de rust weerkeerde.

Bij de politie is op dit moment de identiteit van degene(n) die de rookbom heeft/hebben afgestoken niet bekend. De politie is op zoek naar tips. Mensen die meer informatie over het incident hebben en/of weten wie de rookbom heeft/hebben afgestoken, wordt verzocht om contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
|     |Harfsen - Drank op, rijbewijs kwijt                       |

De politie heeft vrijdag 7 september het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Deventer, omdat hij tijdens een controle op de Hulstweg in Harfsen met te veel alcohol op achter het stuur zat.

De man trok op de Lochemseweg in Harfsen met zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten. Deze gaven de man op de Hulstweg in Harfsen een stopteken. Agenten constateerden vervolgens dat de man met dubbele tong sprak en onvast ter been was. Nadat een blaastest op straat het gebruik van alcohol had uitgewezen, werd de man rond 09.50 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalysetest een promillage van 1.6 promille uit. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur.
|     |Laren (Gld.) - Drank op, auto total loss tegen boom       |

Een 39-jarige automobilist uit Harfsen is vrijdag 7 september op de Veltkampsweg in Laren (Gld.) met zijn auto tegen een boom gereden. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept. De man raakte licht gewond.

De melding van het incident kwam rond 18.00 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de bestuurder in een bocht de macht over het stuur verloor, waarna hij tegen een boom botste. De man liep als gevolg hiervan pijnklachten aan zijn borst op en werd door medewerkers van de ambulance ter plaatse onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en zal vermoedelijk spierpijn aan het incident overhouden. Hierna werd bij de man de verplichte blaastest na een aanrijding afgenomen en bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.7 promille blies. De man heeft een boete gekregen.
|     |Brummen - Diefstal bliksemafleider                        |

Onbekenden hebben vermoedelijk vrijdag 7 september vanaf een pand aan de Zutphensestraat in Brummen de bliksemafleider weten weg te nemen. Er moet nog aangifte worden gedaan. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

De diefstal heeft vermoedelijk vrijdagavond rond 21.45 uur plaats gevonden. Agenten gingen in eerste instantie naar aanleiding van een melding over jeugd ter plaatse. Kort daarna bleek het echter om koperdiefstal te gaan. Er werd vermoedelijk 50 meter bliksemafleider weggenomen. Een getuige heeft ter plaatse is gezien dat twee personen wegliepen en daarna wegreden van de p-plaats tegen de richting in naar de Zutpensestraat, mogelijk dat zij iets met de diefstal te maken hebben gehad. De politie is op zoek naar tips. Mensen die informatie over de diefstal hebben, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.
|     |Lochem - Fietsster gewond, politie zoekt bestuurder blauwe|
|     |auto en bestuurder busje                                  |

De politie zoekt contact met twee bestuurders die donderdag 6 september betrokken raakten bij een ongeval op de Julianaweg in Lochem. Een van hen reed in een blauwe auto, de ander bestuurde een busje. Bij het ongeval raakte een 41-jarige fietsster uit Lochem gewond toen zij door de bestuurder van de blauwe auto werd aangereden.

De vrouw heeft verklaard dat zij rond 12.30 uur op de Julianaweg fietste en ter hoogte van de Noorderbleek wilde afslaan. Hierbij werd zij aangereden door de bestuurder van de blauwe auto, die bezig was het busje in te halen en daardoor de fietsster niet meer kon ontwijken. De bestuurders van beide voertuigen zijn na het ongeval wel gestopt, maar er werden geen gegevens uitgewisseld. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en bleek diverse kneuzingen te hebben opgelopen.

De politie wil graag in contact komen met beide bestuurders, zodat het ongeval administratief kan worden verwerkt en gegevens kunnen worden uitgewisseld. Ook mensen die getuige zijn geweest van het ongeval, worden verzocht om contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Einde berichten

---

---

---

---- --
|     |Lochem - Bestuurder onder invloed                         |

De politie heeft op zaterdag 8 september op de Hanzeweg in Lochem een 37-jarige man uit Borken in Duitsland aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man kreeg het verzoek te blazen tijdens een verkeerscontrole en blies een F-indicatie. Hierop werd hij aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,5 promille te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is procesverbaal opgemaakt.
|     |Zutphen - Aangehouden voor bezit harddrugs                |

De politie heeft op zaterdag 8 september op de G. van Oostveenstraat in Zutphen een 22-jarige automobilist uit Lochem aangehouden. De man bleek bleek in het bezit van drugs en er werd een knuppel aangetroffen in de auto.

Agenten zagen de man rond 16.15 uur rijden en constateerden dat de auto niet verzekerd was. Hierop werd de automobilist staande gehouden. De bestuurder bleek niet de eigenaar van de auto en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Ook zagen agenten een wit poeder in de auto liggen, mogelijk cocaïne. Verder zagen de politiemensen een knuppel in de auto liggen. Hierop werd de man uit Lochem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij het fouilleren van de verdachte werden tevens een aantal zakjes wiet aangetroffen. De witte poeder wordt nog nader onderzocht. De verdachte heeft een proces verbaal gekregen voor verboden wapenbezit en bezit van drugs.

Einde berichten

---

---

---

---- --