Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 8 september en zondag 9 september 2007

Gewapende overval tankstation

Hengelo

Op zaterdag 8 september 2007 vond tussen 19.45 uur en 20.15 uur een gewapende overval plaats in een tankstation aan de Oelerweg in Hengelo. Een 19-jarige servicemedewerkster van het tankstation zag tussen genoemde tijdstippen een onbekende man de shop binnenlopen. Deze man trok bij binnenkomst een bivakmuts over zijn gezicht. Bij de balie vroeg de man enkele keren om geld en toonde de vrouw een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.
De vrouw gaf de man gelegenheid om het geld uit de kassa weg te nemen. Daarna verliet de man de shop en verdween over de Oelerweg in de richting van het centrum.
Signalement van de overvaller:
- tussen de 20 en 30 jaar
- ongeveer 1.70 meter lang
- normaal postuur
- donkere wenkbrauwen
- blanke huidskleur
- droeg een bivakmuts voorzien van twee ooggaten en een gat voor de mond
- droeg een lichtkleurige cap en een capuchon
- sweater met daaroverheen een donkere jas, heupmodel
- spijkerbroek
De Politie Twente heeft direct een onderzoek gestart. Vandaag wordt er een buurtonderzoek gehouden. Getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem Bel M. 0900-7000.
(07-117004)

Kleine hennepkwekerij aangetroffen

Almelo

Aan de Wondedwarsweg in Almelo werd op zaterdag 8 september '07 omstreeks 22.35 uur door de politie Twente een hennepkwekerij ontmanteld. De 28-jarige bewoner werd aangehouden en opgesloten in het politiebureau. In de woning werden 139 hennepplanten en bijbehorende kweekmaterialen aangetroffen. Dit werd door de politie in beslag genomen en vernietigd. (07-117026)

Rijbewijs ingevorderd

Markelo

Een 21-jarige automobilist uit Amstelveen werd op de Holterweg in Markelo op zondag 9 september 2007 omstreeks 1.17 uur gecontroleerd door de politie. Tijdens deze controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij een promillage had van 1,2. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is beginnend bestuurder en bleek eerder bekeurd te zijn voor rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-117084)

Geweld tegen politie

Almelo

Op zondag 9 september 2007 omstreeks 2.35 uur werden in Almelo twee mannen van 18 (uit Almelo) en 25 jaar (uit Wierden) aangehouden. Zij worden verdacht van het gooien van een longdrinkglas tegen een politiebus. In de fouillering van de 25-jarige man troffen de agenten tevens een vlindermes aan. De beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol en werden voor nader onderzoek opgesloten in het politiebureau (07-117099)

Hengelo

Een 23-jarige man uit Hengelo zat op zondag 9 september 2007 om 3.30 uur in een horecazaak aan de Nieuwstraat in Hengelo. Toen een politieman op een mountainbike (zogenaamde biker) langsfietste in een rustig tempo stak de 23-jarige man zijn middelvinger op in de richting van de politieman. Bij het opsteken van de middelvinger bleef hij de politieman aankijken. In de horecazaak zaten diverse klanten die deze belediging zagen. De politieman heeft hierop de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. ( 07-117199)

Oldenzaal

Op zondag 9 september 2007 omstreeks 3.58 uur werd een 22-jarige man uit Almelo aangehouden op de Markt in Oldenzaal. Ondanks dat de man enkele keren door de politieagenten werd gevorderd om zich te verwijderen bleef hij zich provocerend en agressief gedragen. De man is uiteindelijk aangehouden. Hierbij verzette hij zich. Daarom werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man werd na het ontvangen van een bekeuring weer in vrijheid gesteld.
(07-117136)

Vroomshoop

Een 17-jarige jongen uit Vroomshoop werd op vrijdag 7 september '07 aangehouden. Bij de politie was jeugd/geluidsoverlast gemeld bij het station in Vroomshoop. Bij het zien van de politie vluchtten de betreffende jongelui. De telefoon van de 17-jarige verraadde zijn schuilplaats in de bosjes. Hij kon zich niet legitimeren en weigerde zijn naam op te geven aan de politieagenten. De jongen werd daarom aangehouden en verzette zich hierbij hevig. Daarom werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vernielers aangehouden

Enschede

Op zondag 9 september 2007 omstreeks 3.17 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van vernieling aan vrachtwagens nabij de kruising Gronausestraat/Oostweg in Enschede. Gealarmeerde politieagenten troffen op de Noord Esmarkerrondweg twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Deze mannen, 19 en 28 jaar uit Enschede, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naast vrachtauto's troffen de agenten ook vernielde abri's en graafmachines aan. De aangehouden verdachten zijn opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek (07-117114)

Man slaat met asbak

Oldenzaal

Bij de Politie Twente kwam op zondag 9 september 2007 omstreeks 3.54 uur melding binnen van een vechtpartij op de Boterstraat in Oldenzaal. De politieagenten troffen aldaar een 37-jarige man uit De Lutte aan met een bebloed hoofd. Deze man deed aangifte van mishandeling. Ter plaatse werden twee jongens van 17 jaar uit Losser aangehouden. Een getuige verklaarde dat één van de jongens een glazen asbak op het hoofd van de 37-jarige man kapot sloeg. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie Twente stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van deze mishandeling. (07-117122)

Getuigen gezocht; zware mishandeling

Nijverdal

Een 40-jarige man uit Nijverdal werd op zondag 9 september 2007 mishandeld door meerdere personen. Bij de politie kwam omstreeks 3.54 uur een melding binnen van een mishandeling aan de Grotestraat in Nijverdal. Daar troffen agenten een gewonde 40-jarige Nijverdaller aan. De man vertelde dat hij door meerdere personen was mishandeld en deed hiervan aangifte. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem bel M. 0800-7000. (07-117131.)

Dronken automobilist aangehouden

Almelo

Politieagenten controleerden op zaterdag 8 september 2007 omstreeks 00.34 uur een 50-jarige automobilist uit Almelo. De man reed over de Pieter Poststraat in Almelo. Uit onderzoek bleek dat hij een promillage had van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-116748)

Dronken bromfietsbestuurder aangehouden

Nijverdal

Op de Grotestraat in Nijverdal zagen politieagenten een 27-jarige bestuurder van een bromfiets rijden zonder helm. De bestuurder werd op zaterdag 8 september 2007 omstreeks 1.25 uur gecontroleerd. De agenten zagen dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij had een promillage van 1,4. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-116768)

---- --

Naam:Derk van 't Spijker en Chantal Westerhoff: 053-4555588