Politie Drenthe

Zondag

Assen, 09-09-2007

Aanrijding bromfietser
ROLDE Zaterdagmiddag raakte een 15-jarig meisje uit Assen gewond aan haar enkel na een aanrijding. Een 53-jarige bestuurder van een auto uit Groningen reed vanaf een uitrit de Asserstraat op. Daarbij zag hij een bromfietser die van rechts kwam over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Het meisje dat gewond raakte zat als passagier op de bromfiets. Ze is door een betrokken voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 07-175277)

Fietser gewond na val

ASSEN Een 18-jarige fietser uit Assen raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond op de Groningerstraat. Hij fietste op een plaats waar wegwerkzaamheden worden verricht. Vermoedelijk is hij over een verhoging gefietst en over de kop gegaan. Het ambulancepersoneel heeft zich over hem bekommerd. De fietser was aanspreekbaar, maar miste in ieder geval een paar tanden. (BPS 07-175352)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige bestuurder uit Assen aangehouden. De man reed op de Thorbeckelaan en werd staandegehouden.Op het politiebureau blies hij 635 ugl. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-175343)
HOOGHALEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 64-jarige man uit Beilen aangehouden op de Beilerweg. Op het bureau blies hij 540 ugl. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. (BPS 07-175344)

Fietser krijgt twee bekeuringen

HOOGEVEEN Een 21-jarige fietser uit Hoogeveen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag twee bekeuringen. Hij reed zonder licht op de Schutstraat en kreeg een stopteken van de politie. Hij weigerde echter te stoppen en fietste door. Toen de agenten hem nogmaals dwongen te stoppen, ging hij er te voet vandoor. Zijn vluchtpoging was tevergeefs. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een bekeuring van 130,- en 20,- wegens het fietsen zonder licht en het niet voldoen aan een bevel van een agent. (BPS 07-175411)

Politie vordert rijbewijzen in
DWINGELOO Agenten hebben zondagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige jongen uit Appelscha. Hij reed met een snelheid van 170 km/uur over de N855, waar 80 km/uur is toegestaan. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-175420)
ROGAT De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige vrouw uit Utrecht. Ze reed over de A28 met een snelheid van 178 km/uur. Tegen haar is verbaal opgemaakt. (BPS 07-175427)

Politie zoekt getuigen van mishandeling
RODEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens van 17 jaar oud uit Tolbert mishandeld en beroofd. De jongens fietsten op de Van Bergenlaan en zagen uit tegengestelde richting twee andere fietsers aan komen rijden. Deze vroegen iets aan de jongens uit Tolbert en gaven vervolgens één van hen een klap. De andere jongen uit Tolbert werd bedreigd. Vervolgens kwam een groepje van ongeveer zes jongens aanfietsen en gaven ook deze jongen klappen. De beiden jongens zijn te voet weggerend en hebben hun spullen (o.a. hun fiets) achtergelaten. Kort daarna hebben ze de politie gebeld. Zij doen aangifte van mishandeling. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 07-175406)

Jongens aangehouden wegens vernieling autos
BARGER COMPASCUUM In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens van 15 en 16 jaar oud uit Emmen aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige zag dat de jongens een fiets op het fietspad gooiden aan de Postweg en dat ze tegen drie autos schopten. De getuige riep naar de jongens, die er vervolgens vandoor gingen. Toegesnelde omstanders hebben de jongens in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-175355)

Jongeman loopt over auto
ROLDE Een 17-jarige jongen uit Rolde is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Grolloerstraat. Hij zou over een geparkeerd staande auto zijn gelopen. De jongeman verkeerde onder invloed. Een getuige seinde de politie in waardoor de verdachte kon worden meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. Zoals het nu lijkt, heeft de auto geen schade opgelopen. (BPS 07-175397)

Politie zoekt getuigen diefstal shovel
SMILDE Zaterdag kreeg de politie rond 12.00 uur een melding van diefstal van een shovel aan de Kanaalweg in Smilde. De eigenaar van de shovel belde met een medewerker van zijn bedrijf met de mededeling dat het voertuig was gestolen. Meerdere medewerkers zijn in samenwerking met de politie op zoek gegaan naar de shovel. Deze werd onder meer gesignaleerd op de Boerenlaan in de richting van Oranje. Volgens getuigen is het voertuig voor het laats gezien in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.00 uur aan het Kanaal Noordzijde richting Zwiggelte. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-175227)

Fietsen vernield
RUINERWOLD De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag gebeld over een vernieling van meerdere fietsen aan de Dijkhuizen. Twee jongemannen zouden onder meer op de fietsen hebben gesprongen en de velgen hebben omgebogen. Twee eigenaren deden ter plekke aangifte. De politie vraagt andere gedupeerden ook aangifte te doen van vernielingen. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie een vermoeden wie de daders kunnen zijn. Deze zullen uitgenodigd worden op het bureau voor een verklaring. (BPS 07-175358)

Aanhouding wegens mishandeling
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen uit Emmen aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een 19-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam een kopstoot hebben gegeven in een discotheek aan de Vaart ZZ. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-175398)

Man aangehouden

HOOGERSMILDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige man uit Hoogersmilde aangehouden op verdenking van geweldpleging. De verdachte zou een 54-jarige man uit dezelfde woonplaats in zijn hand hebben gestoken met een mes. Meerdere mensen waren die nacht op de been en op zoek naar de verdachte.De ruzie zou gaan over een fiets die de verdachte eerder die dag zou hebben gestolen. De aangever heeft een snee bij zijn pols overgehouden aan de ruzie. Hij hoefde niet naar een huisarts of naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-175362)

Man aangehouden na niet voldoen aan bevel van politie ROLDE De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een vechtpartij aan de Hoofdstraat. Meerdere mensen gedroegen zich vervelend en wilden met elkaar op de vuist. Agenten probeerden de menigte uit elkaar te halen en sommeerden omstanders meerdere malen te vertrekken. De groep werd uiteindelijk agressief tegen de politie. Een 22-jarige man uit Assen gaf geen gehoor aan de vordering van de agenten en is uiteindelijk aangehouden. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hierop werd gebruik gemaakt van de geweldsmiddelen die de politie ter beschikking geeft (o.a. het inzetten van de diensthond en gebruik van de wapenstok). De menigte werd uit elkaar gedreven, waardoor de rust terugkeerde. (BPS 07-175392)

Illegale houseparty in Valtherbos beëindigd
EMMEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag diverse meldingen van geluidsoverlast aan het Valtherbospad. Toen agenten een kijkje gingen nemen, bleek er een illegale houseparty aan de gang te zijn in het Valtherbos. Ongeveer 80 bezoekers waren op de been en veroorzaakten veel lawaai. Omdat er geen vergunning voor het feest was afgegeven en er sprake was van geluidsoverlast, moest het feest worden stop gezet. Toen agenten later weer kwamen, waren de bezoekers inmiddels verdwenen en was de boel opgeruimd. (BPS 07-175356)

Jongeren bekeurd wegens rondhangen in centrum
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur twee jongens van 15 en 21 jaar oud uit Hoogeveen bekeurd. In strijd met de Algemeen Plaatselijke Verordening hingen ze rond in het centrum en dronken bier in het openbaar. (BPS 07-175251)

Boetes voor fout parkeren
ELIM Agenten hebben Zaterdagavond twee bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren aan de Van Leeuwenstraat. (BPS 07-175316)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema 0592 451280