Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (9/9)

OOSTERHOUT NB, 9 september 2007

Drie arrestaties tijdens toezicht Langstraat 80

WAALWIJK: De politie kwam vannacht omstreeks 02.45 uur toevallig uit bij een vechtpartij op de Burgemeester Smeelelaan. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige Waalwijker mishandeld was door twee 20-jarige plaatsgenoten. Het slachtoffer verklaart dat hij met zijn vriendin fietste en dat de twee verdachten voor hem op de weg stonden en hen tegenhielden. Hierna begonnen beide verdachten hem met gebalde vuisten in het gezicht te slaan. Hij liep kneuzingen in zijn gezicht en blauwe plekken op zijn rug op. Ook werd zijn kleding beschadigd en raakte hij zijn horloge kwijt. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Omstreeks 05.00 uur werd op de Valkenvoortweg een 26-jarige inwoner van Heesbeen aangehouden omdat hij ter plaatse de openbare orde verstoorde. Hij was door enkele portiers uit de feesttent gezet. Korte tijd later stormde hij als een dolle stier langs de agenten naar de portiers toe. Hij werd naar de grond gewerkt en geboeid. De portiers deden geen aangifte omdat de verdachte hen niet geraakt had. De agenten besloten de verdachte toch aan te houden vanwege het verstoren van de openbare orde. Hij verklaarde dat hij boos was en dat hij op de portiers was afgestormd met de intentie om hen te slaan.

Autocrossers aangehouden in Giessen

GIESSEN: Gisteravond werd omstreeks 21.35 uur een aanrijding gemeld op het industrieterrein aan de Transportstraat. Ter plaatse zagen de agenten twee auto er als een haas vandoor gaan. De voorste auto had af en toe zijn licht aan en de achterste wagen reed zelfs zonder licht en brak regelmatig uit in de bochten. Er werd met hoge snelheid gereden. Op een gegeven moment reed men het terrein van een bedrijf op. Hierbij werd een vuilcontainer geraakt. Deze container klapte tegen een boom en kaatste weer terug voor de auto. Beide wagens kwamen daarna tot stilstand, Zij bleken aan elkaar vast te zitten met een sjorband. In de voorste auto zaten een 23-jarige man uit Giessen als bestuurder en een 22-jarige man uit Almkerk als bijrijder. De achterste auto werd bestuurd door 21-jarige man uit Giessen. Alle drie de personen werden aangehouden. De bestuurders bleken niet onder invloed van alcohol te zijn. Hun rijbewijzen werden ingevorderd. Uit hun verklaringen bleek dat zij gecrost hadden met twee autos. Een van de wagens had een stoeprandje geraakt waardoor de rechtervoor- en achterband lek raakten. Hierna hadden ze deze auto met een sjorband als sleepkabel achter de andere auto gehangen. De politie maakt tegen de bestuurders proces-verbaal op wegens diverse overtredingen van de
Wegenverkeerswet.

Man aangehouden voor belediging

OOSTEIND: De politie heeft na afloop van de optredens in de feesttent ter gelegenheid van het Oosteinds spektakel een 19-jarige inwoner van s Gravenmoer aangehouden omdat hij de dienstdoende agenten beledigde. Volgens de politiemensen was de sfeer in de tent, met circa 1100 bezoekers, goed. Aan het eind van de avond was er even enig tumult toen een jongen door de security naar de uitgang werd begeleid. Aanvankelijk werd gedacht dat deze jongen iemand een kopstoot had gegeven maar dat bleek niet zo te zijn. De 19-jarige verdachte, een vriend van die eerder bedoelde jongen, vond het toen nodig om luidkeels zijn afkeuring over de gang van zaken te uiten en de politiemensen te beledigen.

Vier rijders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Een 37-jarige man uit Berkel-Enschot werd omstreeks 01.5 uur aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op het Halve Zolenpad. Hij had zowel alcohol als drugs gebruikt. Hij verklaarde drie joints per dag te roken. Hij had voordat hij achter het stuur was gestapt ook nog drie flesjes Palm bier gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WAALWIJK: Een 33-jarige Tilburger werd omstreeks 02.00 uur met zijn auto eveneens op het Halve Zolenpad gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Hij had naar eigen zeggen 3 joints gerookt, vier blikjes bier gedronken en antidepressiva ingenomen voordat hij achter het stuur was gestapt. Er is door een arts een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WAALWIJK: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten omstreeks 06.00 uur op de Taxandriaweg een 39-jarige Bromfietser uit Waalwijk betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 865 ugl, hetgeen bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte werd aan de kant gezet omdat hij slingerend over de weg reed.

TERHEIJDEN: De politie heeft omstreeks 21.40 uur op de Ganzenweel een 19-jarige man aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 745 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie ging ter plaatse omdat de verdachte met zijn auto tegen een andere wagen was gereden. Ter plaatse was opschudding ontstaan omdat de verdachte agressief werd tegen de bestuurster en haar man.

Auteur: Willem van Hooijdonk