Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - Ruit vernield, man aangehouden                   |
De politie heeft zaterdag 8 september een 30-jarige man uit Aalten aangehouden in verband met de vernieling van een ruit van een horecagelegenheid aan het Plein Zuid in Aalten. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan.

De politie kreeg kort na middernacht een melding dat er een mishandeling en een vernieling op bovengenoemde locatie had plaats gevonden. De verdachte kon kort na de melding op de Hofstraat worden aangehouden. Op het politiebureau heeft hij verklaard dat hij onder invloed van alcohol iemand had geslagen en de ruit had vernield. De schade van de vernieling zal naar verwachting op hem worden verhaald. Het Openbaar Ministerie beslist verder over de afhandeling van de zaak.

|     |Winterswijk - Drank op, auto kwijt                        |
De politie heeft zaterdag 8 september de auto van een 46-jarige automobilist uit Winterswijk in beslag genomen. De man bleek tijdens een controle op de Starckenrode in Winterswijk met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. De man weigerde zijn rijbewijs af te geven, waarop de politie zijn auto in beslag nam.

Surveillerende agenten zagen de man kort na 02.30 uur rijden, waarna hij op de Starckenrode op het gebruik van alcohol werd gecontroleerd. Uit een blaastest op straat bleek dat de man inderdaad alcohol had gedronken, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1.7 promille. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en een procesverbaal.

|     |Beek (gem. Montferland) - Autobrand                       |
De auto van een 22-jarige man uit Didam is vrijdag 7 september op de Arnhemseweg uitgebrand. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

De politie werd omstreeks 08.40 uur over de autobrand ingelicht. Agenten en de brandweer gingen ter plaatse. Daar werd op de uitvoegstrook van de busbaan een auto aangetroffen die in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto compleet uitbrandde. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan. De auto moest worden afgesleept.

|     |Winterswijk - Aangehouden voor bedreiging                 |
De politie heeft op vrijdag 7 september een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Vreden Duitsland, aangehouden voor bedreiging van een aantal jongens op de Eikenstraat in Winterswijk.

De politie kreeg omstreeks 20.35 uur de melding dat een aantal jongens (leeftijd en exacte aantal op dit moment nog niet bekend) door de verdachten met een vuurwapen zouden zijn bedreigd. Dit werd ook door een getuige bevestigd. Reden zou zijn dat de jongens met hun fietsen aan het 'slippen' waren geweest en de bestuurder zich hieraan zou hebben geërgerd. Dankzij een signalement van de verdachten en de auto waarin zij reden, konden de twee even later worden aangehouden op de Winterswijkseweg in Groenlo. Beiden ontkenden in het bezit te zijn van een vuurwapen. Het vuurwapen werd niet aangetroffen, wel werd een doos voor een gasalarmpistool aangetroffen en een opschroefloop. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor de duur van het onderzoek ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten


---


---


---

---- --

|     |Aalten - Aangehouden na kop-staart botsing                |
Een 41-jarige man uit Winterswijk is op zaterdag 8 september omstreeks 19.40 uur aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol betrokken was bij een kop-staartbotsing op de Bredevoortsestraatweg in Aalten.

De man uit Winterswijk reed met zijn auto op de Bredevoortsestraatweg achter de auto van een 29-jarige vrouw uit Rheden. Bij de verkeerslichten met de N313 wilden beiden links afslaan bij groen licht. De automobiliste uit Rheden moest onverwacht remmen, de man uit Winterswijk was hier niet op voorbereid en reed achter op haar auto. Beide voertuigen raakte beschadigd. Ter plaatse blies de man een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,68 promille te hebben en kreeg hiervoor een procesverbaal en een rijverbod voor 8 uur.

|     |Doetinchem - Aanhouding na steekpartij                    |
De politie heeft zaterdag 8 september een 32-jarige man uit Gaanderen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 28-jarige man uit Doetinchem te hebben gestoken met een mes op de Van Starkenborghstraat in Doetinchem.

Politie trof na een melding omstreeks 15.30 uur de 28-jarige man gewond aan voor zijn huis aan de Van Starkenborghstraat. De man verklaarde dat de man uit Gaanderen, na onenigheid, zijn huis met een mes was binnen gedrongen. Hij had net het mes kunnen ontwijken maar raakte gewond aan zijn vinger. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de man uit Gaanderen aangehouden die net weer kwam aanrijden bij de woning. Er ontstond enig tumult toen de politie de man wilde aanhouden, doordat diverse familieleden zich met de aanhouding gingen bemoeien en de verdachte uit de politieauto wilden trekken. De agenten konden nog op tijd met verdachte ontkomen en hem naar het bureau overbrengen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het steekincident. Het slachtoffer moest voor de verwonding aan zijn vinger worden behandeld in het ziekenhuis.

|     |Aalten - Motorrijder gewond                               |
Een 44-jarige motorrijder uit Aalten raakte zaterdag 8 september gewond nadat hij op de Singelweg in Aalten geen voorrang kreeg van een 47-jarige automobilist uit Aalten.

De motorrijder reed omstreeks 08.50 uur op de voorrangsweg Singelweg en kreeg op de T-splitsing met de Grote Maote geen voorrang van de van rechts komende automobilist. De motorrijder remde en kwam ten val waarna hij werd aangereden. Hij raakte gewond aan zijn been en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Einde berichten


---


---


---

---- --