Politie Haaglanden

Persberichten 9 september

Haaglanden, 09-09-2007

Man neergestoken
Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar is zaterdagmiddag 8 september zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat voor een woning aan de Zilverplevierhof (Leidschenveen) een gewonde man zou liggen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij inderdaad de gewonde man aan. Hij bleek meerdere steekwonden te hebben en werd vervoerd naar een ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar en zijn toestand is stabiel. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en verwacht binnenkort een aanhouding te verrichten. De politie is op zoek naar getuigen van deze steekpartij. U kunt bellen met (0900)8844. Liever anoniem? Bel dan met (0800)7000.

Vrouw van tas beroofd
Den Haag - Een 19-jarige Haagse is vrijdagavond 7 september met veel geweld van haar tas beroofd. De vrouw liep omstreeks 22.55 uur op de Jan ten Brinkstraat, toen zij werd aangesproken door twee mannen in een personenauto. De mannen vroegen haar de weg en vervolgens trachtte de passagier de handtas van de vrouw weg te nemen. De vrouw verzette zich hevig en werd door de mannen in haar gezicht geslagen. De vrouw bleef zich echter verzetten. De bestuurder van de auto reed vervolgens weg. Doordat de vrouw haar tas stevig vast bleef houden, kwam zij op de motorkap terecht. Met de vrouw op de motorkap reed de auto van de Jan ten Brinkstraat, richting Haverschmidtstraat om rechtsaf de Allard Piersonlaan in te rijden en daarna de Elise van Calcarstraat op te rijden. Hier kon de vrouw zich niet meer beethouden en viel van de motorkap af. De mannen reden er vervolgens met haar handtas vandoor richting Koopmans van Boekerenstraat. De vrouw raakte bij deze beroving lichtgewond. De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving. U kunt bellen met (0900)8844.

Jongens beroofd
Den Haag - Drie 15-jarige jongens uit Den Haag en Voorschoten zijn zaterdagavond 8 september op de Koekamplaan beroofd. De jongens zaten omstreeks 22.20 uur op een bankje toen zij door drie jongens werden aangesproken. De jongens vroegen aan het drietal of ze sigaretten hadden. Nadat het drietal een negatief antwoord hadden gegeven, werden zij bedreigd en moesten hun telefoons en geld afgeven.

Man rijdt in op politieagent
Den Haag - De politie heeft vrijdagavond 7 september een alcoholcontrole gehouden op het Korte Voorhout. Tussen 18.30 en 21.00 uur werden in totaal 125 bestuurders gecontroleerd. Vijf van hen hadden teveel gedronken en werden aangehouden. Drie bleken meer te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan en kregen een proces-verbaal. De andere twee bliezen onder de norm. Eén automobilist, een 63-jarige man uit Wassenaar, probeerde de controle te ontwijken. Hij negeerde tot tweemaal toe een stopteken en reed met zijn auto op een agent in. De agent wist zich in veiligheid te brengen door opzij te springen. De automobilist werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan.

Camera's betrappen fietsendief
Den Haag - Medewerkers van de Geïntegreerde Monitor Centrale zagen zaterdagochtend 8 september om 06.20 uur hoe een 37-jarige Hagenaar een fiets wegnam uit de fietsenstalling aan het Hollands Spoor. Op de camera's zagen ze hem vervolgens wegfietsen door de fietstunnel. Zij gaven deze informatie door aan surveillerende agenten die de Hagenaar vervolgens op de Waldorpstraat aanhielden.

Scooterrijder gewond
Den Haag - Een 19-jarige scooterrijder uit Den Haag is zaterdagmiddag 8 september op de Vrederustlaan gewond geraakt toen hij tegen een autoportier opreed. Omstreeks 16.10 uur parkeerde een 37-jarige automobilist uit Den Haag zijn auto op de Vrederustlaan en wilde uitstappen. De Hagenaar keek in zijn autospiegel en zag niemand aankomen. Toen hij het portier opende, hoorde hij de scooterrijder aankomen maar kon niet meer voorkomen dat de scooterrijder tegen het portier aanreeed. De scooterrijder reed tegen het portier en viel op de grond. Met onder andere een hoofdwond is hij vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

Maar één biertje
Den Haag - Getuigen waarschuwden vrijdagmiddag 7 september om 17.00 uur de politie dat op de Thomsonlaan een dronken automobilist zou rijden. Toen de agenten op het Goudenregenplein reden, zagen ze de bewuste auto staan. Toen ze de bestuurder aanspraken, vertelde hij dat hij een biertje had gedronken en daarna was gaan rijden. Nadat de 58-jarige automobilist uit Den Haag een blaastest had gedaan, bleek dat hij veel meer gedronken had dan wettelijk is toegestaan, het apparaat gaf 1145 ugl aan. Terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt (0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere norm, namelijk 88 ugl (0,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken fietser hindert verkeer
Den Haag - Doordat hij al slingerend en soms op de verkeerde weghelft fietste, trok een 33-jarige fietser uit Den Haag vrijdagavond 7 september de aandacht van politieagenten. De agenten reden omstreeks 22.05 uur op de Nieuwe Duinweg en voor hen fietste de Hagenaar. De man slingerde zo met zijn fiets dat hij de hele weg nodig had. Nadat de agenten de man hadden laten stoppen, roken zij dat hij onder invloed was. Aan het bureau bleek dat de fietser veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan, 695 ugl (limiet ligt op 220 ugl.) De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Beginnend bestuurder de klos
Den Haag - Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Den Haag liep zondagochtend 9 september om 05.35 uur tegen de lamp. Agenten controleerden de bestuurder op de Raamweg en constateerden dat hij onder invloed was. Aan het bureau bleek dat hij veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan, 655 ugl. Terwijl de limiet voor beginnend bestuurders op 88 ugl ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en rijverbod.

Jongen schopt meisje in gezicht
Leidschendam - Een onbekend gebleven jongen heeft vrijdagavond 7 september om 23.30 uur op de Damlaan een 16-jarige Haagse mishandeld. Het meisje was samen met een vriendin toen de jongen de vriendin in haar gezicht schopte. Toen de Haagse daar wat van zei, werd ook zij in haar gezicht geschopt. Zij raakte lichtgewond aan haar lip en klaagde over pijn in haar gezicht. Zij deed aangifte.

Dronken, agressief en beledigend
Wassenaar - Politieagenten controleerden zaterdagochtend 8 september om 02.56 uur een auto met vier inzittenden op het Molenplein. Nadat de 42-jarige bestuurder uit Wassenaar had meegewerkt aan de blaastest bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. De agenten wilden de automobilist aanhouden, maar die dacht anders over. Ook zijn medepassagiers begonnen zich ermee te bemoeien. Een vrouw, die haar identiteit niet op wilde geven, schold de agenten uit en probeerde de aanhouding te voorkomen door te slaan en te schoppen. Aangemoedigd door haar gedrag, schold de bestuurder de agenten ook uit en probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Pas nadat er meerdere politieagenten ter plaatse waren gekomen, konden de man en vrouw worden aangehouden. De derde inzittende, een 39-jarige vrouw uit Wassenaar werd aangehouden voor belemmering.

Vechtersbazen aangehouden
Wassenaar - De politie heeft zondagochtend 9 september om 03.10 uur twee ruziemakers aangehouden. Een 33-jarige man uit Houten kreeg buiten een horecazaak op de Oostdorperweg ruzie met een onbekend gebleven man. Een 26-jaige man uit Wassenaar ging zich met de ruzie bemoeien en werd door de Houtenaar op zijn neus geslagen. Hierna vielen over en weer klappen en de politie hield beide vechtersbazen aan. Door de klap in zijn gezicht, brak de Wassenaarder zijn neus.

Jongen valt van bagagedrager
Wassenaar - Een 16-jarige jongen uit Wassenaar is zondagochtend 9 september om 01.40 uur gewond geraakt toen hij van een bagagedrager viel. De jongen zat bij een vriend achterop de bagagedrager van een fiets, toen hij op de Papenweg zijn evenwicht verloor en van de fiets viel. Door de val raakte de jongen gewond aan zijn heup. Hij werd vervoerd naar het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

Slaperig
Rijswijk - Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Honselersdijk werd zaterdagochtend 8 september door de slaap overmand en raakte de macht over zijn stuur kwijt. De man reed om 05.10 uur op de A4 bij de afrit Rijswijk toen hij achter zijn stuur in slaap viel, de macht over het stuur kwijt raakte en vervolgens tegen een verkeersbord aanreed. Door de klap van de aanrijding raakte het slachtoffer bekneld in zijn vrachtwagen. De brandweer bevrijdde hem uit het wrak. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Motorrijder onderuit
Rijswijk - Een 25-jarige motorrijder uit Den Haag is zaterdagmiddag 8 september gewond geraakt toen hij met zijn motor onderuit ging. De motorrijder reed om 17.15 uur op de oprit van de A4 (Plaspoelpolder) toen zijn motor in een slip raakte en hij onderuit ging. De motorrijder klapte op de vangrail en raakte gewond aan zijn been. Met een dubbele beenbreuk werd hij vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Heling
Rijswijk - Naar aanleiding van een tip ging de politie zaterdagavond 8 september op onderzoek uit in de Mandolinestraat. Hier zou aan een gestolen bromfiets gesleuteld worden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee jongens met de bewuste bromfiets lopen. Toen jongens de agenten zagen, sprong één op de bromfiets en reed ermee weg. De agenten zetten de achtervolging in maar troffen de bromfiets niet meer aan. De andere jongen zagen ze even later op het Waldhoornplein lopen. Toen de agenten hem aanspraken, zagen ze dat hij een laptop onder zijn jas verborg. Omdat de jongen geen goede verklaring kon geven over de herkomst van de laptop werd hij aangehouden.

Wielrenner gewond
's-Gravenzande (Westland) - De 38-jarige wielrenner uit Den Haag is zaterdagmiddag 8 september gewond geraakt toen hij op de Strandweg werd aangereden door een auto. De wielrenner fietste omstreeks 13.45 uur op het fietspad dat de Strandweg kruist. Hij kwam vanuit Hoek van Holland en wilde richting Monster. Op dat moment reed daar een personenauto, bestuurd door een 36-jarige Schiedammer. De automobilist zag de wielrenner niet aankomen en reed hem aan. De wielrenner raakte door de aanrijding gewond en werd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen.

Man met vuurwapen
Honselersdijk (Westland) - Een lid van de buurtpreventie zag zondagochtend 9 september om 02.20 uur op de Dijkstraat een man een autospiegel vernielen. Ook zag de buurtprevent dat deze man een vuurwapen bij zich had. Toen de politie ter plaatse kwam, wees de buurtprevent de bewuste man aan. De agenten hielden de man, een 52-jarige man uit Honselersdijk aan en in zijn broekzak troffen ze een vuurwapen, mogelijk alarmpistool aan.

Heterdaad
Delft - Een 33-jarige man uit Delft en een 35-jarige Hagenaar zijn vrijdagavond 7 september op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan het Gruttohof. De politie kreeg omstreeks 23.45 uur een melding dat in de woning werd ingebroken door drie mannen. Toen de agenten naar het Gruttohof reden, zagen zij op de Meerkoetlaan twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. De twee werden aangehouden. Zij hadden een hamer een breekijzer bij zich. Bij de woning aan het Gruttohof zagen de agenten dat de achterdeur braakschade had. De verdachten zijn ingesloten.

Klusje doen
Delft - Getuigen belden zaterdagochtend 8 september om 00.55 uur de politie dat in een pand op de Abstwoudseweg zou worden ingebroken. Toen de agenten bij het pand kwamen, troffen zij op het terrein achter een afgesloten hek een 43-jarige Delftenaar aan. De man lag op zijn buik onder een bedrijfsauto. Bij zijn voeten lag een betonschaar. Hij werd aangehouden. De verdachte bekende dat hij goederen uit het pand wilde halen voor een klusje. De man ging na zijn verhoor met een dagvaarding naar huis.

Hennepkwekerij
Delft - Een melding van wateroverlast leidde de politie zaterdagmiddag 8 september naar een hennepkwekerij. Medewerkers van een winkel aan de Brabantse Turfmarkt belden omstreeks 16.10 uur dat zij wateroverlast hadden. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij in een daarnaast gelegen pand een werkende hennepplantage aan. Een deel van de kwekerij was al geoogst en in een tweede deel werden 262 planten aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld en de planten worden vernietigd.

Onder invloed tegen stoep
Delft - Een 41-jarige automobilist uit Delft is zaterdagavond 8 september op de Papsouwselaan aangehouden. De politie kreeg om 22.38 uur een melding dat een dronken automobilist een aanrijding zou hebben veroorzaakt. Toen de agenten op de Papsouwselaan aankwamen, troffen de automobilist aan. Hij was met zijn auto tegen een verhoogde stoeprand aangereden en had daarbij zijn linkervoorwiel beschadigd. De Delftse automobilist was onder invloed van alcohol en blies tijdens de ademanalysetest meer dan wettelijk is toegestaan (835 ugl). Terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt (0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt een strengere norm, namelijk 88 ugl (0,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Placenta gevonden
Zoetermeer - Een wandelaar die zaterdagochtend 8 september zijn hond uitliet op de Aziëweg trof omstreeks 10.28 uur een plastic zak in een rietkraag van de Noord Aa aan. Omdat hij het niet vertrouwde, waarschuwde hij de politie. Toen de agenten in de zak keken, zagen zij dat het vermoedelijk om een placenta ging. Onderzoek wees uit dat het om een menselijke placenta ging. In de omgeving is met speurhonden gezocht, maar werd verder vooralsnog niets aangetroffen. De politie van Bureau Zoetermeer is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of heeft u informatie, bel dan met de politie in Zoetermeer (0900)8844. Liever anoniem? Bel dan (0800)7000.

Man met vuurwapen
Zoetermeer - De aandacht van surveillerende agenten werd zaterdagochtend 8 september getrokken toen zij om 11.44 uur een man naast een gloednieuwe fiets zonder slot op de Weteringdreef zagen staan. Toen zij naar de man toeliepen, zagen zij hem iets in de bosjes gooien en vervolgens hard wegrennen. Na een korte achtervolging werd de verdachte, een 21-jarige Hagenaar, op het Wingerdpark aangehouden. Het voorwerp dat hij had weggegooid, was een klein geladen pistool. Uit onderzoek bleek dat het om een gas/alarmpistool ging. De verdachte wordt maandag voorgeleid.

Met scooter onderuit
Zoetermeer - Een 37-jarige scooterrijder uit Zoetermeer is zondagochtend 9 september met zijn scooter onderuit gegaan en daarbij gewond geraakt. De politie kreeg omstreeks 02.15 uur een melding dat op het fietspad langs de Aziëweg een man in het gras zou liggen. Nabij de Wallendreef zagen de agenten inderdaad een man naast zijn scooter in het gras liggen. De man was onder invloed van drank en klaagde over pijn in zijn been. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn meniscus had gescheurd. Uit de ademanalysetest bleek dat de man meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (670 ugl). Terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt (0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt een strengere norm, namelijk 88 ugl (0,2 promille). Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onder invloed zonder rijbewijs
Zoetermeer - Doordat hij op de Peursumstraat een onopvallende politieauto rechts inhaalde, trok een 45-jarige automobilist uit Zoetermeer vrijdagavond 7 september de aandacht van de politie. Nadat de agenten de bestuurder hadden laten stoppen, bleek dat hij onder invloed was. Uit de ademanalysetest bleek dat hij meer gedronken had dan is toegestaan (530 ugl) en dat zijn rijbewijs sinds mei 2005 ongeldig is verklaard. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. De alcohollimiet ligt bij 220 ugl (0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt een strengere norm, namelijk 88 ugl (0,2 promille).

Alcoholcontrole
Zoetermeer - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 september een alcoholcontrole op meerdere locaties in Zoetermeer. In totaal werden 550 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken teveel te hebben gedronken en moesten mee voor een ademanalysetest.



Laatst gewijzigd 09-09-2007 13:55 | © Politie Haaglanden