Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind zondag 9 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 09-09-2007 o Met onder meer: snuivers op kermis, ouders vast na huiselijk geweld en geweld

Ouders vast na huiselijk geweld

Zaandam, vrijdag 7 september 2007.

De politie heeft de ouders van een 15-jarig meisje uit Zaandam aangehouden als verdachten van het plegen van huiselijk geweld. Gewaarschuwde agenten hoorden uit de woning een hoop gegil komen. De vader zou zijn begonnen met gewelddadigheden tegen de dochter omdat zij geen melk had gehaald. Het kind zou met grof geweld naar binnen zijn gesleurd, geslagen aan de haren getrokken en geslagen. Moeder zou vader geholpen hebben en het meisje herhaaldelijk met een riem hebben geslagen. De ouders werden aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Voor opvang van het mishandelde meisje en twee jongere kinderen werd gezorgd.

Snuivers op kermis

Volendam, vrijdag 7 en zaterdag 8 september.

Politieagenten in burger hebben vrijdag- en zaterdagavond en nacht 27 verdachten aangehouden die in de omgeving van de kermis in Volendam cocaïne gebruikten of bij zich hadden. Elf Volendammers in leeftijden van 15 tot en met 36 jaar oud kregen een bekeuring en moesten nog niet opgesnoven wikkels inleveren. Twee minderjarigen werden meegegeven aan hun ouders. Vier verdachten kwamen uit Monnickendam, één uit Edam en één uit Marken. Drie verdachten zijn woonachtig in Purmerend. De overigen die een boete van 200 euro moesten betalen kwamen uit Amsterdam, Hoofddorp, Made, Bruchem, Landsmeer en Maartensdijk.

Drugs na dreigen

Zaandam, zondag 9 september 2007, 05:25 uur.

Een 21-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden wegens bedreiging en drugsbezit. De man zou bij een ruzie op de Dam hebben gedreigd met een mes. Bij fouillering kwamen 14 wikkels met vermoedelijk cocaïne en een mes uit de kleding te voorschijn. De verdachte werd in de loop van de ochtend verhoord. Hij deed afstand van de verdovende middelen en het mes en werd vervolgens op last van justitie heengezonden. Hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Geweld

Volendam, vrijdag 7 september 2007, 22:49 uur.

Twee Volendammers kwamen afzonderlijk van elkaar naar het politiebureau omdat zij zouden zijn mishandeld. De gehavende mannen in leeftijden van 58 en 31 jaar werden in het bureau aan hun verwondingen behandeld door ambulancepersoneel. Het bleek dat de één de ander met een kruk had geslagen waarop deze de man met de kruk met de vuist tegen het hoofd sloeg. De mannen gaan zich beraden of ze later aangifte gaan doen.

Een 30-jarige Volendammer liep zaterdagochtend half één het politiebureau aan de Zeestraat binnen met de mededeling dat hij in zijn nek was gestoken. De man zou toen hij de De Buhne op de Julianaweg uitkwam opmerkingen geplaatst hebben naar een paar mannen waarop één van de mannen hem met een mes zou hebben gestoken. De dader zou een Marokkaanse man zijn van tussen de 20 en 30 jaar oud met een normaal postuur, een sikje en een snor. De Volendammer, die verklaarde onder invloed van cocaïne te verkeren, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie in Volendam via 0900-8844.

Een 49-jarige Volendammer deed aangifte van mishandeling tegen zijn neef omdat die hem rond twee uur in een horecagelegenheid aan De Haven herhaaldelijk met de vuist op het gezicht had geslagen waardoor hij gewond raakte en zijn bril werd vernield. De neef zal op een later tijdstip worden verhoord.

Twee 16-jarige Volendammers zijn door de politie aangehouden na een vechtpartijtje. Agentes haalden twee vechtenden uit elkaar waarop één van het de vrouwen hevig uit ging schelden. Een leeftijdgenoot wist aanvankelijk te voorkomen dat de jongen werd aangehouden. Hij werd echter zelf wel wegens belemmering ingesloten. De andere jongen werd later op de kermis gezien en alsnog aangehouden en ingesloten. Beiden werden in de loop van de zondag na verhoor aan het ouderlijk gezag overgedragen. Proces-verbaal ter zake belemmering en belediging wordt opgemaakt.

Voetganger gewond

Volendam, zaterdag 8 september 2007, 00:18 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 42-jarige voetganger uit Volendam gewond raakte. De man zou rennend de weg zijn overgestoken terwijl een 39-jarige bestuurder van een bestelbus net optrok. De voetganger werd met een hoofdwond en vermoedelijk een schouder uit de kom per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gestoken op Koemarkt

Purmerend, zaterdag 8 september 2007. 04:10 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een incident op de Koemarkt waarbij een 36-jarige man twee maal in zijn rug werd gestoken. De man vertelde dat hij uit een horecagelegenheid kwam en door twee onbekende personen werd aangesproken. Even later sloeg één van hen de man tegen zijn gezicht en werd hij naar later bleek tweemaal in zijn rug gestoken. Ondanks een zoekactie door agenten en hondengeleiders werden de daders niet meer aangetroffen. Het slachtoffer kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten om bij de politie een aangifte wegens poging tot doodslag op te laten maken.

Gewonden bij aanrijding

Oostzaan, zaterdag 8 september 2007, 10:32 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding die plaatsvond op de Rijksweg A8 en waarbij een automobiliste uit Zaandam met een inzittende en een 25-jarige automobiliste uit Purmerend gewond raakten. Op de rijbaan in de richting van Amsterdam is de personenauto van de vrouw uit Zaandam om onbekende reden vanaf de vluchtstrook diagonaal over de rijstroken tegen de vangrail in de middenberm beland. Onderweg is het voertuig in aanraking gekomen met een andere personenauto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Purmerend en een vrachtauto met een 50-jarige Leidschendammer als bestuurder. De twee gewonden, waarvan de personalia mede door een taalprobleem nog niet bekend zijn, werden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Zij moesten eerst door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Ook de vrouw uit Purmerend werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgevoerd. Om één uur in de middag was de weg weer vrij.

Gewonden bij aanrijding

Purmerend, zaterdag 8 september 2007, 13:26 uur.

Twee automobilisten zijn gewond geraakt toen zij op de kruising van de Edisonweg en de Kelvinstraat met elkaar in aanrijding kwamen. Een 44-jarige man uit Purmerend reed in zijn personenauto over de Edisonweg uit de richting van de Herzstraat. Voor hem in dezelfde richting stond een 20-jarige plaatsgenoot stil met zijn personenwagen. Dit werd kennelijk niet door de oudere bestuurder opgemerkt want hij reed vermoedelijk met onverminderde snelheid tegen de auto. De jongere bestuurder werd met vermoedelijk nekletsel, de ander met vermoedelijk longletsel per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten door de aanrijding vermoedelijk total loss en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Dronken agressieveling ingesloten

Purmerend, zondag 9 september 2007, 02:10 uur.

De politie heeft een 19-jarige man uit Purmerend wegens openbare dronkenschap aangehouden en ingesloten. De man was eerder al van de Koemarkt weggestuurd omdat hij daar stond te druk te doen met onbloot bovenlijf. Later werd dezelfde man aangetroffen op het Looiersplein waar hij zich agressief gedroeg tegen omstanders. De man was na aanhouding tijdens transport naar het bureau verbaal agressief en verzette zich vervolgens hevig tegen insluiting. De man werd in de loop van de ochtend na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Snorder te water

Volendam, zondag 9 september 2007, 02:55 uur.

Een 30-jarige Zaandammer raakte op de Zeddeweg met vier passagiers in zijn personenauto te water. De man reed in de richting van de Provincialeweg en moest remmen voor een auto voor hem. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en belandde in de links van de weg gelegen sloot. De man bleek zijn passagiers vermoedelijk tegen betaling te vervoeren terwijl hij geen taxi bestuurde. Ook wees een blaasproef en een ademanalyse uit dat de man onder invloed was van bijna twee maal zoveel alcohol als maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de Amsterdammer werd ingevorderd. De auto werd door een bergingsbedrijf uit het water getakeld. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankrijden wordt opgemaakt.

Autobrand

Purmerend, zondag 9 september 2007, 03:23 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand op de Neckerstraat waarbij een personenauto geheel is uigebrand en een andere auto zwaar is beschadigd. De verbrande auto is in verband met mogelijk brandstichting meegenomen voor onderzoek door Forensische Opsporing.

Laatst gewijzigd 09-09-2007 15:00 | © Politie Zaanstreek-Waterland |