Verzamelpersbericht zaterdag en zondag

's-Hertogenbosch, 09-09-2007

Politie houdt verdachte aanranding aan

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Parallelweg in s-Hertogenbosch een 46-jarige man uit Oosterhout (Gld.) aangehouden voor aanranding. De man legde midden deze week per SMS contact met een 14-jarige Bossche en wilde haar ontmoeten bij het station in s-Hertogenbosch. Het meisje maakte uit nieuwsgierigheid een afspraak met de verdachte. Zij wilde weten wat voor soort man het was en waarom hij afspraken wilde maken met zeer jonge meisjes. Op enige afstand begeleidt door een paar vrienden en vriendinnen, ontmoette zij de man vrijdagmiddag achter het station. Op het moment dat de man haar plotseling onzedelijk betastte viel het meisje flauw. De vrienden belden daarop de politie. De verdachte kon in de directe omgeving worden aangehouden. Ambulancepersoneel onderzocht het meisje, waaruit bleek dat de spanning haar teveel was geworden. De verdacht is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. Zijn telefoon en computer zijn inbeslaggenomen.

80 van de Langstraat relatief rustig verlopen

Drunen/Vlijmen/Haarsteeg De lange afstandswandeling 80 van de Langstraat is wat de politie Brabant-Noord betreft relatief rustig verlopen. De politie zette behalve de reguliere surveillances acht man extra in, terwijl het team Verkeershandhaving alcoholcontroles hield. In het totaal zijn er drie aanhoudingen verricht en acht bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed.

Vorig jaar deden zich een aantal incidenten voor tijdens straatfeesten langs het wandelparcours. Enkele weken geleden hebben agenten gesprekken gevoerd met betrokkenen van die incidenten om eventuele spanningen uit de lucht te nemen. Deze tactiek heeft goed gewerkt.

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Haarsteegsestraat in Haarsteeg een 34-jarige inwoner uit die plaats opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten. In dezelfde straat ontstond er een vechtpartijtje tussen een circa vier jongeren. Een 18-jarige Vlijmenaar werd o.a. met een bierflesje tegen zijn hoofd geslagen en liep een lichte verwonding op. Een 16-jarige Vlijmenaar is in verband hiermee aangehouden. De politie verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te verrichten. Bij een café aan de Grotestraat in Drunen bedreigde een 22-jarige Vlijmenaar de portier verbaal met de dood omdat hij niet werd binnengelaten. De man werd geweigerd omdat hij al vaker amok in de gelegenheid had gemaakt. Agenten wisten hem op het Plataanplein aan te houden. Hij is ingesloten. Op de Eindstraat in Drunen raakte een groep jongeren slaags met een 55-jarige buurtbewoner die hen aansprak op hun gedrag. De man werd geslagen en gooide ter verdediging een steen naar de jongeren. De politie onderzoekt deze zaak.

Het team verkeershandhaving hield op diverse plaatsen in de gemeente Heusden alcoholcontroles. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol, van vier van hen is het rijbewijs ingevorderd. Gezien het grote aantal mensen dat op de been was spreekt de politie van een relatief rustig verlopen evenement.

Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

s-Hertogenbosch De politie is op zoek naar de eigenaar van een op maandagavond 20 augustus 2007 omstreeks 20.00 uur gestolen grijze herenfiets merk Altra type Ciao. De man rende die avond al hijgend op de Citadellaan in s-Hertogenbosch achter een fietsendief aan die zijn fiets gestolen had. Hij sprak daarbij surveillerende agenten aan. Die gingen meteen achter de dief aan en vroegen de man zich ondertussen te melden op het bureau. De agenten zagen de fietsendief op de Sonniusstraat, waarbij de dader de fiets voor de politieauto gooide en er vandoor ging

. Agenten moesten stoppen en hadden wel de fiets maar geen dader. Op het bureau bleek dat de eigenaar van de fiets zich niet had gemeld. De politie verzoekt deze man zich alsnog te melden via telefoonnummer 0900-8844 bij team NW van het district Den Bosch, zodat hij zijn fiets op kan halen.

Fietsendief onder dreiging politiehond uit water

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond op de Hekellaan in s-Hertogenbosch gebruik gemaakt van een politiehond om een 28-jarige Bossche fietsendief uit het water bij De Schroef te krijgen. Agenten zagen de man op de Triniteitstraat fietsen terwijl hij op zijn nek nog een afgesloten fiets had. Zij gingen achter de man aan. De verdachte gooide de fietsen neer en sprong op de Hekellaan in het ca. 4 meter lager gelegen water. Het gebied werd afgezet, waarna de man onder dreiging van een blaffende politiehond eieren voor zijn geld koos en uit het water kwam. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De fiets bleek te zijn gestolen op de Triniteitstraat.

Politie houdt zes man aan voor belediging

s-Hertogenbosch/Boxtel/Vlijmen De politie heeft in het weekend zes mannen aangehouden voor belediging. Op de Parade in s-Hertogenbosch schold een 21-jarige Utrechter agenten uit, nadat hij uit een café was gezet en zich niet wilde verwijderen. Op de Torenstraat, eveneens in s-Hertogenbosch schold een 38-jarige Udenaar agenten uit. Hij had tevens een gripzakje cocaïne bij zich. Op de Markt in Boxtel meende een 47-jarige Bosschenaar surveillerende agenten zomaar uit te moeten schelden. Op de Visstraat in s-Hertogenbosch schold een 49-jarige Bosschenaar de agenten zonder enige reden uit. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Op de Parade spraken agenten een 17-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch aan op het rijden zonder helm. Hij beledigde daarop de agenten. Op de snelweg A59 onder Vlijmen liep een 18-jarige inwoner uit Ellecom, hij kreeg daarvoor een bekeuring en beledigde de agenten omdat dat volgens een artikel in de krant mocht. Alle zes zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. De harddrugs zijn inbeslaggenomen.

Politie houdt man aan voor gooien stalen rooster

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Torenstraat in s-Hertogenbosch een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man was het er niet mee eens dat de agenten iemand bekeurde en gooide daarop een stalen rooster van ruim tien kilo in de richting van de agenten. Het rooster viel vlak naast de agenten in twee stukken uiteen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachten aan voor openlijke geweldpleging

Drunen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Joost van den Vondellaan in Drunen twee inwoners uit die plaats (20-en 24 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal schold kort daarvoor in een horecagelegenheid aan de Grotestraat een 19-jarige Drunenaar uit en zeiden dat ze hem nog wel te grazen zouden nemen. Na het verlaten van de zaak werd het slachtoffer op de Joost van den Vondellaan plotseling aangevallen door de twee. Hij liep daarbij o.a. een pijnlijk hoofd en schaafwonden op. Beide verdachten zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachten diefstal bouwmateriaal aan

Rosmalen De politie heeft zaterdagmorgenvroeg op de Groote Wielenlaan in Rosmalen twee Bosschenaren van 30-en 40 jaar en een 29-jarige Rosmalenaar aangehouden voor diefstal vanaf een bouwplaats. Het drietal knipte met een betonschaar het hek van de bouwplaats open en nam een pakket plaatmateriaal weg. De bedrijfswagen met aanhanger, de betonschaar en het plaatmateriaal is inbeslaggenomen. Het drietal is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt vernieler aan

Sint-Oedenrode De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Borchmolendijk in Sint-Oedenrode een 19-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor het vernielen van een ruitje bij een woning. De jongen had net een café bezocht waar hij wat onenigheid had gehad. In zijn kwaadheid sloeg hij het ruitje in. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Oud papier aangestoken

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op diverse plaatsen kleine brandjes gesticht op o.a. Duinendaal, De Dekenij. Koppel, Kanunnikenstraat, Wilhelminastraat en Spoorstraat in Boxtel. Over het algemeen betrof het oud papier dat buiten was gezet om zaterdagmorgen te worden opgehaald. De brandweer heeft in een aantal gevallen de brandjes geblust. Getuigen spreken over een drietal jongens die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze brandstichtingen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt man aan voor harddrugs

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige Rotterdammer op de Bosscheweg in Boxtel aangehouden voor bezit van harddrugs. Agenten troffen bij een controle in de auto van de man een potje met GHB en 2.1 gram speed aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt vier verdachten aan na openlijke geweldpleging

Haaren De politie heeft zaterdagavond op de Tempelierstraat in Haaren drie mannen (25,38 uit Haaren en 37 jaar uit Tilburg) en een vrouw (22) uit Haaren aangehouden na een openlijke geweldpleging. Een 34-jarige man uit Haaren liet aan de Akkerstraat zijn hond uit en werd plotseling door de inzittenden van een auto op zijn gezicht geslagen. (Bebloede lip) Agenten traceerden de mannen in een woning aan de Tempelierstraat en hielden hen aan. De vrouw probeerde de aanhouding te beletten en is daarop onder verzet aangehouden. Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer zou in het verleden de 38-jarige man beschuldigd hebben van een strafbaar feit.

Politiehelikopter ontdekt hennep in maïsveld

Volkel Vrijdagmiddag zag de bemanning van de op Volkel gestationeerde politiehelikopter vanuit de lucht hennepplanten staan in een maïsveld aan de Rondweg in Volkel. De lokale politie nam daarop poolshoogte. In het totaal 44 hennepplanten waren al zon twee meter hoog en stonden verspreid in een rij maïs. Van de openbare weg af waren de planten niet zichtbaar. De planten zijn vernietigd en de politie onderzoekt wie de hennep daar heeft geplant.

Politie houdt verdachten aan na sfeerverziekend gedrag

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Uden een 18-jarige jongen uit Zeeland opgepakt. De jongen was geweigerd in een horecagelegenheid en gedroeg zich daarna sfeerverziekend in het uitgaansgebied (uitdagend en luid schreeuwend). Agenten hielden hem daarop onder verzet aan. Een 27-jarige Ossenaar bemoeide zich met de aanhouding en voldeed niet aan de vordering van de agenten te vertrekken. Hij is daarop aangehouden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Auto over de kop

Nistelrode Vrijdagmiddag heeft een 25-jarige automobilist uit Arnhem op de A50 in Nistelrode snijwonden opgelopen toen hij met zijn auto over de kop sloeg. De man kwam rijdende in de richting Nijmegen met zijn linkerwielen in het gras van de middengeleider, corrigeerde teveel en sloeg in de rechterberm over de kop. Hij is met snijwonden per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel. De man had vermoedelijk door een drukke week even zijn concentratie verloren.

Politie houdt Ossenaren aan voor openlijke geweldpleging

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kazernestraat in Oss twee Ossenaren (38-en 35 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging bij een horecagelegenheid. Het tweetal maakte in de zaak opmerkingen naar één van de medewerkers en begon plotseling met glazen, borden en krukken te gooien. De 50-jarige eigenaar zette het tweetal buiten, waarop 35-jarige de ruit van de toegangsdeur intrapte. De 38-jarige verdachte, tevens veelpleger, bedreigde de eigenaar in woord en gebaar met de dood. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Eén van de verdachten en de medewerker liepen verwondingen op. Het interieur van de zaak liep flinke schade op.

Politie houdt jongen aan voor vernielen ruit

Oss De politie heeft zaterdagavond op de Rozenstraat in Oss een 14-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor vernieling van een winkelruit. De jongen wordt ervan verdacht, terwijl hij deel uitmaakte van een groepje jongeren, t.h.v. de Weth.van Eschstraat een steen tegen een ruit van een winkel te hebben gegooid. De ruit liep daardoor schade op. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Onder invloed rijden met ongeldig rijbewijs

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Cereslaan in Oss een 46-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol en had een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt vernieler aan

Grave De politie heeft vrijdagavond op de Stoofweg in Grave een 16-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernielingen bij een school. De jongen schopte volgens getuigen een regenpijp van de fietsenstalling kapot. Hij is aangehouden en zal voor alternatieve bestraffing worden voorgedragen bij Buro HALT.

Politie neemt auto snelheidsduivel in beslag

Cuijk De politie heeft zaterdagavond de auto van een 21-jarige snelheidsduivel uit Gennip inbeslaggenomen voor grove overschrijding van de maximum snelheid en het negeren van stoptekens op de rijksweg A77 in Cuijk. De verdachte reed met snelheden tot boven de 200 km/h waar slechts 120 km/h was toegestaan. Uiteindelijk kon de verdachte in het Duitse plaatsje Hassum tot stilstand worden gebracht. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto, een VW Golf VR6, is inbeslaggenomen. De auto bevond zich niet in voldoende staat van onderhoud. (o.a. slechte banden, niet werkende handrem en niet goedgekeurde uitlaat) Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.