Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek naar vechtpartij

Beesd, 09-09-2007 o De politie is met een onderzoek bezig naar aanleiding van een vechtpartij zaterdagnacht buiten bij een uitgaansgelegenheid in Beesd. Drie personen werden meteen aangehouden, een vierde verdachte werd zondagmorgen door een politiehond gevonden.

Na een melding omstreeks 05.25 uur dat er buiten op straat gevochten werd gingen meerdere politie-eenheden naar Beesd. Zij troffen een groep van ongeveer 30 personen op straat aan. Portiers gaven aan dat een groepje van vier mannen betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. Daarbij zou een jongen met een glas in zijn gezicht zijn geslagen. Deze jongen, van 14 jaar uit Utrecht sprak even later de agenten aan dat hij mishandeld was. Zijn verwondingen bleken zodanig dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De jongen heeft inmiddels aangifte gedaan.

Drietal aangehouden
Drie van de vier mannen werden in eerste instantie aangewezen door de portiers. De vierde man uit het groepje zou zijn weggerend. Om te voorkomen dat de situatie ter plaatse verder zou escaleren en om duidelijkheid te krijgen in wat er precies was gebeurd, wilden de agenten met deze drie verdachten naar een andere, veiliger plek gaan. Eén van de mannen was er echter ineens vandoor en wilde met een auto wegrijden. Politieagenten reden er snel achteraan en spraken de bestuurder aan, toen hij zich in een doodlopend stuk vastreed, de auto stil te zetten en mee te komen. Hieraan gaf de man gevolg. De agenten spraken vervolgens met deze drie mannen en hielden hen kort daarop - op basis van de inmiddels verzamelde informatie over het gebeuren - aan als verdachte van openlijke geweldpleging. Het gaat om Eindhovenaren van 20, 21 en 24 jaar.

Onder invloed
De 20-jarige, degene die in de auto weg had willen rijden, rook dusdanig naar alcohol dat de agenten een blaastest bij hem afnamen. De ademanalyse gaf een uitslag van 565 ug/l. De man bleek niet eens in het bezit van een rijbewijs, anders zou hij in de categorie beginnend bestuurder zijn gevallen.

Politiehond vindt vierde verdachte
Andere agenten waren intussen in de omgeving van de uitgaansgelegenheid op zoek naar de verdwenen vierde man. Zij vonden hem in eerste instantie niet. Rond 07.00 uur meldde een getuige aan de politie dat die een man met bebloed hoofd had gezien in de directe omgeving van de uitgaansgelegenheid. De politie ging erheen en startte een nieuwe zoekactie. Hierbij werd een diensthond ingezet. Die pakte op een gegeven moment een geurspoor op en vond op het terrein van de gemeentewerf uiteindelijk, zo bleek op basis van het doorgegeven signalement, de vierde man. De man, een 23-jarige inwoner van Eindhoven, werd eveneens aangehouden voor openlijke geweldpleging en bleek zelf ook gewond. Daarom zorgden de agenten voor een ambulance. Na behandeling in een ziekenhuis is de 23-jarige naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek gaat verder
De vier verdachten zijn allen in verzekering gesteld. Het politieonderzoek naar de precieze toedracht wordt voortgezet. Onder meer zal nog worden gesproken met getuigen, waaronder de portiers van de uitgaansgelegenheid. Verder zou de 23-jarige verdachte mogelijk zelf mishandeld zijn. Ook dat wordt onderzocht. (08)