Politie Midden- en West Brabant

Man overleden na aanval met handbijl op station

ROOSENDAAL, 9 september 2007

Man overleden na aanval met handbijl op station(3e bericht)

ROOSENDAAL: Gisteravond is zoals eerder bericht een 22-jarige man uit Bergen op Zoom in een Tilburgs ziekenhuis overleden nadat hij met een hakbijl was aangevallen in een wachtruimte op een perron op het station in Roosendaal. De politie arresteerde kort na het incident een 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, die door een hulpofficier van justitie in verzekering werd gesteld.

Een team van het politiedistrict Bergen op Zoom bestaande uit veertien rechercheurs stelt samen met twee collega's van de dienst Spoorwegpolitie van het KLPD een nader onderzoek in.

Tot op heden is er geen enkele relatie aangetoond tussen de verdachte en het slachtoffer. De politie houdt er dan ook rekening mee dat de verdachte een willekeurig slachtoffer heeft uitgekozen.

De politie heeft tot op dit moment circa vijf getuigen van het incident gesproken. Er zijn echter wellicht nog meer mensen die gisteravond omstreeks 19.30 uur iets van het gebeurde (of wat daarmee in verband kan worden gebracht) gezien hebben in of bij de wachtruimte op perron 3 / 4 . Zo heeft er rond het tijdstip van de gebeurtenis een trein nabij de plaats van het delict stilgestaan. Misschien hebben reizigers iets gezien dat zij tot op heden nog niet aan de politie gemeld hebben. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via 0900-8844.

De 41-jarige verdachte wordt dinsdag aanstaande voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Willem van Hooijdonk