KNHS


Brons voor Nederlanders op EK Landelijke Ruiters 9 september 2007

ÖVEDSKLOSTER (KNHS) Voor het eerst in tien jaar heeft Nederland een teammedaille gewonnen op het EK Landelijke Ruiters. Alle Nederlandse combinaties, de zes teamleden en de twee individuele ruiters, gingen foutloos door de cross. Daarbij opgeteld de resultaten van de zestalproef dressuur en het springen bracht een bronzen medaille op dit EK. Een opsteker voor de Nederlandse samengestelde wedstrijdsport.

Het Nederlandse team bestond uit zes ervaren SGW-combinaties: Anouk Gerven-Verwer en Eye Catcher (Chaam), Hanneke Held en La Flor (Velp Gld), Arjan Morsink en Obelisk (Diepenheim), Jenny van Rijsewijk-Voskens en Misty Brown (Oisterwijk), Linda Smulders en ONeill S (Horst) en Edith Tuytelaars en Rubana (Esbeek). Het EK begon met een zestaldressuurproef. Hierin moet het team zo veel mogelijk als een eenheid optreden. De Nederlanders lieten een goede, gelijkmatige proef zien. Ze maakten slechts een paar kleine foutjes die soepel werden opgelost. Een tweede plaats achter België was hun deel.

Het tweede onderdeel van het EK is de individuele dressuur. Edith Tuytelaars (Esbeek) zette met haar zelfgefokte Rubana (v. Codexo) als laatste deelnemer op deze tweede dag de beste individuele dressuurproef van de Nederlanders neer. Ze bezette daarmee de 15e plaats in het tussenklassement. Nederland moest na de dressuur de tweede plaats in de teamklassering opgeven en schoof door naar de derde plaats.

En deze plaats zouden ze niet meer opgeven. Teamrijder Linda Smulders (Horst) en Jiska Ros (Wijhe), individueel startend in de CIC2*, zetten de toon in het zwaarste onderdeel van de wedstrijd; de cross. Beiden kwamen foutloos en binnen de tijd binnen. Ook Hanneke Held (Velp) en Phieleke Plijnaar (Groenekan) bleven binnen de optimale tijd, de anderen finishten met slechts strafpunten voor tijdsoverschrijding. Een ongekende prestatie. Nederland behield hiermee uitzicht op de bronzen medaille.

Het afsluitende springparcours op de laatste dag bracht geen grote veranderingen in de teamuitslag. Winnaar was Duitsland, België tweede en Nederland nam de bronzen medaille in ontvangst.

ÖVEDSKLOSTER (Zwe) 6 9 september.
EK Landelijke Ruiters
UITSLAG
Teams

1. Duitsland 253,1

2. België 293,9

3. Nederland 308,6

Individueel
(* teamruiter)

1. Julia Mesten*, Schorsch 6 (Dui) 39,8

2. Marie-Louisa Meyer*, I´m no Angel (Dui) 42,5
3. Anna Junkmann*, Cancun (Dui) 44,5

6. Jenny Van Rijsewijk*, Misty Brown 51,4
12. Hanneke Held*, La Flor 55,2
13. Phieleke Plijnaar, Don Wittore 58,8
20. Linda Smulders*, O Neill S 63,4
24. Edith Tuytelaars*, Rubana 66,0
27. Anouk van Gerven*, Eye Catcher 67,5
32. Jiska Ros, Ice Beau 75,3
38. Arjan Morsink*, Obelisk (Ned) 85,6

Deelnemers:
Anouk Gerven-Verwer (Chaam) Eye Catcher
Hanneke Held (Velp Gld) La Flor
Arjan Morsink (Diepenheim) Obelisk
Phieleke Plijnaar (Groenekan) Don Vittore
Jenny van Rijsewijk-Voskens (Oisterwijk) Misty Brown Jiska Ros (Wijhe) Ici Beau
Linda Smulders (Horst) O Neill S
Edith Tuytelaars (Esbeek) Rubana

Chef déquipe: Fried van Stiphout (Horst Lb)
Chef de mission: Leo Tacken
Veterinair : Harm Borgmans