Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (9/9)

BREDA, 9 september 2007

Vier arrestaties tijden horecatoezicht uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht in en rondom het uitgaanscentrum vier arrestaties verricht.

Een 46-jarige Bredanaar werd aangehouden omstreeks 02.00 uur op de Vismarktstraat ter zake bedreiging. De verdachte kwam samen met een vrouw op een opvallende politieauto af en vroeg aan de agenten of zij een taxi waren. Dit werd ontkennend beantwoord. Hierop bleef de man die kennelijk onder invloed was van alcohol zijn vraag herhalen. De agenten vertelden hem naar huis te gaan. Hierop zei de verdachte dat hij de kop van de agent zou onthouden en dat hij de politieman als die in normale kleren was wel in elkaar zou slaan. Hierop werd de verdachte aangehouden.

Een 18-jarige man uit Dordrecht werd omstreeks 02.00 uur aangehouden omdat hij op de Adriaan van Bergenstraat aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Een dronken 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 02.20 uur op de Haven aangehouden nadat hij een fiets in het water had gegooid.

Een 18-jarige Bredanaar werd omstreeks 04.00 uur op de Reigerstraat gearresteerd omdat hij niet voldeed aan de vordering van de agenten om door te lopen.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde,

provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horeca toezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Verdachten aangehouden met harddrugs

BREDA: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.15 uur op de Teteringsedijk twee mannen aangehouden ter zake de opiumwet. Het gaat om een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man beiden uit Oosterhout, In hun auto werden bijna 40 wikkels cocaïne aangetroffen. De agenten controleerden de auto en namen een scherpe henneplucht waar. Hierop gaf de bestuurder desgevraagd een gripzakje hennep af. Bij nader onderzoek werden in de auto ook nog bijna 40 wikkels
gebruikershoeveelheden cocaïne aangetroffen. De politie vermoedt dat de verdachten zich bezig houden met dealpraktijken. Zij zijn in verzekering gesteld.

Jongeren stelen brieven uit tas postbode

BREDA: Zaterdagmiddag zijn op aanwijzing van een postbode op het Cannaertserf drie knapen, 12, 12 en 15 jaar aangehouden nadat zij brieven uit de tas van de postbode hadden gestolen. De postbode zag dat de knapen bij haar fiets stonden en met enkele brieven er vandoor gingen. Een alerte getuige zette de politie op het spoor van de dieven die zich bevonden ter hoogte van het Uitoord. De jongens hadden brieven verscheurd en in het maïsveld gegooid. Ze zijn verhoor en worden doorverwezen naar Bureau Halt

Schoenendief aangehouden

BREDA: Zaterdagmiddag is in een winkel op de Ginnekenstraat een 52-jarige vrouw uit Bavel betrapt bij de diefstal van twee paar schoenen. De dievegge paste een nieuw paar schoenen en plaatste haar oude schoenen in het rek. Een ander paar nieuwe schoenen stopte zij in haar tas. Zij hield echter geen rekening met het detectie alarm dat afging waarna ze door een medewerker werd tegen gehouden. Ze kon geen boete betalen en heeft daarom een dagvaarding gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk