Politie Groningen

Maandag 10 september 2007

Provincie Groningen, 10-09-2007

Groningen: aanhoudingen na aanrijding

Op de J.C. Kapteynlaan zijn zondagochtend vroeg een man en een vrouw aangehouden die kort ervoor zouden zijn doorgereden na een aanrijding. De politie was op zoek naar een auto die op het Boterdiep tegen een auto was gebotst en er vandoor was gegaan. De betreffende auto werd iets voor half zes brandend op de Sumatralaan aangetroffen. De 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en de 42-jarige uit Groningen afkomstige vrouw, waren lopend verder gegaan. De man bleek aan de aanrijding een gebroken arm te hebben overgehouden. Na enkele tegenstrijdige verklaringen meldden de twee dat de vrouw tijdens de aanrijding achter het stuur had gezeten. Waardoor de auto is gaan branden, is niet duidelijk.

Groningen: rijbewijs kwijt

Een 21-jarige inwoner van Appelscha is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man reed zondagavond met 126 kilometer per uur over de Laan 1940-1945 waar 70 kilometer het maximum is. De politie hield daar op dat moment een lasersnelheidscontrole. Het rijbewijs van de man werd ter plekke ingevorderd.

Stadskanaal: jongen skeelert tegen auto

Een 12-jarige jongen uit Stadskanaal is zondagmiddag in de Kempenlaan in zijn woonplaats gewond geraakt. De jongen was aan het skeeleren in een brandgang en kwam plotseling de weg op. Een 35-jarige automobiliste die op dat moment ter hoogte van de brandgang reed, kon de jongen niet meer ontwijken. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Mussel: frontaal tegen boom

Een 21-jarige automobilist uit Mussel en zijn even oude inzittende uit Emmerschans zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De bestuurder schrok vermoedelijk van een 88-jarige bromfietser die van een oprit de Bovensteveenweg in Mussel op reed. De automobilist kwam via de berm frontaal tegen een boom tot stilstand. Beide slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Uithuizen: spoor van vernielingen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen in Uithuizen vernielingen gepleegd. Bij een bank aan de Blink werd een hek uit de tuin gehaald en werd een trap naar bovenliggende appartementen gebarricadeerd. In de Brouwerijstraat werden op een bouwplaats vernielingen gepleegd. Ook werd een blikvanger omgebogen en moesten lantaarnpalen met reclamemateriaal het ontgelden. Datzelfde gebeurde in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Mensen die meer kunnen vertellen over de vernielingen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2732, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 830, aantal overtredingen: 230, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niebert, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 589, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 453, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.