Politie Haaglanden

Persberichten 10 september

Haaglanden, 10-09-2007

Auto tegen voetganger
Den Haag - Een 33-jarige vrouw uit Hoofddorp moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden, nadat zij op de Strandweg op zondag 9 september rond 19.30 uur werd aangereden. Een 62-jarige automobilist uit Rijswijk reed op de Strandweg. Hij zag niet dat het slachtoffer aan het oversteken was op de voetgangersoversteekplaats. De bestuurder probeerde te remmen, maar kon een botsing niet voorkomen. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Volwassen man op kinderfiets
Den Haag Surveillerende agenten keken vreemd op toen ze een volwassen man op een kinderfiets ( mountainbike ) zagen fietsen. De man fietste maandag 10 september rond 2.30 uur op de Hofzichtlaan. Aan de agenten vertelde de man, een 37-jarige Hagenaar dat hij de fiets gevonden had en vervolgens had opgeknapt. De agenten zagen dat het framenummer was weggehaald. De man werd aangehouden en de fiets is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten in afwachting van nader onderzoek.

Fietswiel gestolen
Den Haag Surveillerende agenten zagen op maandag 10 september rond 4.00 uur een groepje mensen lopen op de Benoordenhoutseweg tegenover het Centraal Station. Een van de mannen, een 29-jarige Hagenaar, droeg een wiel van een fiets bij zich. De man verklaarde dat het wiel van zijn eigen fiets was gestolen. De anderen verklaarden later dat het wiel weggenomen was van een fiets die gestald stond op de Benoordenhoutseweg. Nader onderzoek bevestigde dit verhaal. De verdachte is aangehouden voor diefstal van een fietswiel. Op de fiets is een briefje achtergelaten met het verzoek aangifte te doen bij Politiebureau Overbosch.

Koperdieven aangehouden
Den Haag Een oplettende getuige zag zondagmiddag 9 september om 17.00 uur hoe twee mannen bouwmaterialen wegnamen vanaf de Santiagosingel. De getuige noteerde het kenteken van de bestelbus waarin de mannen reden en gaf dit door. Politieagenten zagen de auto even later op de Erasmusweg rijden. Zij volgden de auto en zetten hem op de Melis Stokelaan aan de kant. De bestuurder, een 23-jarige man uit Den Haag, bekende direct dat hij bouwmaterialen had weggenomen. Zowel hij als zijn bijrijder, een 22-jarige Hagenaar, werden aangehouden. In de auto troffen de agenten koperen kabels, een haspel en andere bouwmaterialen aan.

Eén wijntje?
Den Haag Een 26-jarige automobiliste uit Zoetermeer is maandagochtend 10 september aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw werd om 02.40 uur gecontroleerd op de Barbeeldam. Zij verklaarde één wijntje te hebben gedronken, maar bleek tijdens de ademanalysetest veel meer te hebben gedronken dan wettelijk is toegestaan 930 ugl (limiet ligt op 220 ugl). Verder bleek dat het rijbewijs van de vrouw ongeldig was verklaard. Zij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Verdachten inbraak kapperszaak aangehouden
Den Haag De politie hield maandagochtend 10 september om 05.45 uur op de Parallelweg twee Hagenaars (21 en 23) aan op verdenking van een inbraak in een kapperszaak aan de Hoefkade. De twee verdachten werden op heterdaad betrapt en gingen er vandoor. Na een zoektocht wisten de agenten de twee te achterhalen.

Dure bon
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar kreeg zondag 9 september om 16.00 uur een bekeuring voor foutparkeren op de Wagenstraat. De man beledigde daarbij de agenten en werd aangehouden. Aan het bureau kreeg de man een transactievoorstel van 300 euro, die de man direct betaalde. Ondanks waarschuwingen van de agenten begon de man opnieuw en bedreigde daarbij de agenten met de dood. De man werd hierna ingesloten.

Straatrovers aangehouden
Den Haag De politie hield maandag 10 september om 01.30 uur op het Paul Krugerplein drie Hagenaars (24, 33 en 36) aan op verdenking van een straatroof. De mannen beroofden een 26-jarige Hagenaar en namen zijn mobiele telefoon mee. Dankzij een goed signalement wist de politie het drietal te achterhalen. De 33-jarige Hagenaar verzette zich tegen zijn arrestatie. Aan het bureau bleek al snel waarom. In zijn jaszak vonden de agenten de gestolen gsm.

Autodief aangehouden
Voorburg De 63-jarige eigenaar van een bestelauto deed op zondag 9 september aangifte van diefstal van zijn auto. De bestelauto was in de nachtelijke uren vanaf de Parkweg ontvreemd. De zoon van de Voorburger zag de bestelauto op zondag 9 september bij toeval op de Neherkade rijden. Hij volgde de bestuurder en belde de politie, waarbij hij de gevolgde route doorgaf. De politie wist op de Maanweg de 40-jarige Voorburgse autodief aan te houden. Hij bekende al snel de bestelauto te hebben gestolen. De man werd ingesloten in het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Onder bedreiging van vuurwapen beroofd
Leidschendam Twee mannen hebben bij de politie aangifte gedaan van een beroving, gepleegd in het recreatiegebied Vlietland. Beide personen reden op maandag 10 september tussen 02.00 en 03.00 uur in een personenauto in het recreatiegebied en werden door twee mannen in een personenauto klemgereden. Eén slachtoffer reed achteruit en wist zo aan zijn aanvallers te ontkomen. Na een achtervolging over de Rijksweg A4 gingen beide belagers naast hun doelwit rijden en richtte de passagier door het geopende raam een vuurwapen op het slachtoffer. Bij het tweede incident werd het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen zijn auto- en huissleutels af te geven. De politie beschikt over een goed signalement van de daders en stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen van deze gewelddadige beroving en poging daartoe worden verzochten telefonisch contact op te nemen met de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg. Telefoon : 0900-8844.

Inbraak in slijterij
Voorburg Omwonenden van het Koningin Julianaplein hoorden op maandag 10 september omstreeks 02.00 uur een luide klap en glasgerinkel. Een tot op heden onbekende persoon had de winkelruit vernield en enkele flessen drank uit de etalage weggenomen. De politie beschikt over een signalement van de dader, maar roept eventuele getuigen op zich te melden via het telefoonnummer : 0900-8844.

Aanrijding in Vliettunnel
Leidschendam Bij een aanrijding zondag 9 september rond 15.00 uur op de N14, in de Vliettunnel raakte een 35-jarige inwoner van Zoetermeer gewond. Een 40-jarige automobilist uit Den Haag kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de auto van het slachtoffer. Deze is met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Doorgereden na aanrijding
Wassenaar Politieagenten werden zondag 9 september om 19.50 uur gestuurd naar de van Duivenvoordelaan waar een automobilist een aanrijding had veroorzaakt en daarna doorreed. De agenten konden aan de hand van het kenteken de automobilist achterhalen op de Houtenweg. De automobilist, een 47-jarige man uit Wassenaar had alcohol gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau blies de Wassenaarder 830 ugl. De doorrijder kon zijn rijbewijs direct inleveren. Hij ging met een proces-verbaal naar huis.

Overvalalarm blijkt loos
Naaldwijk De politie rukte zondagmiddag 9 september rond 14.00 uur uit voor een overvalalarm bij een supermarkt aan de Verdilaan. Politieagenten zetten de wegen af en agenten in burger gingen op onderzoek uit. In de winkel bleek personeel aan het werk te zijn. Zij vertelden dat het alarm per ongeluk was ingedrukt. Er was dus niets aan de hand.

Minderjarige met opvallend rijgedrag
Wateringen Surveillerende politieagenten zagen zondag 9 september rond 22.00 uur een 17-jarig meisje uit wateringen in een auto rijden. Ze viel op, omdat zij op de Westlandseweg te ver voor een kruising stopte. Tijdens de controle bleek dat het meisje in gezelschap van haar vader reed.

Vrouw valt uit scootmobiel
Delft Een 74-jarige vrouw uit Delft reed zondag rond 13.00 uur met haar scootmobiel over de kruising Westvest met de Westlandse weg. Zij stak over toen zij in aanrijding kwam met een 34-jarige automobiliste uit Delft. Beiden hadden groen licht, maar waarschijnlijk was de 74-jarige net niet op tijd de kruising over. Zij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Parkeerplek reserveren met verf
Delft Politieagenten zagen tijden hun suveillance op de Jacoba van Beierenlaan een 25-jarige man uit Delft een grote P met verf op het wegdek spuiten. Ook lag er een hoop grof vuil wat vanaf de vierde verdieping van een pand was gegooid. Dit was afkomstig van de 25-jarige en zijn vrienden. De verfspuiter moest mee naar het politiebureau en kreeg daar een proces-verbaal. Ondertussen hebben zijn vrienden het vuil opgeruimd en de straat schoongemaakt.

Brand in hennepkwekerij, twee personen aangehouden Rijswijk Politieagenten die gestuurd werden naar een brand in een woning aan de Cromhoutlaan troffen zondag 9 september rond 19.15 uur een hennepkwekerij aan. De brand ontstond vermoedelijk in de meterkast. In de woning bevonden zich twee bewoners. De politie hield de twee, een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw beiden uit Rijswijk aan. In de kwekerij trof de politie 258 hennepplanten en diverse apparatuur aan. De hennepkwekerij is ontmanteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de Politie Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Te veel op
Rijswijk Zeer hoge snelheid was de reden dat politieagenten op zondag 9 september rond 05.35 uur een automobilist op de van Hellenberg Hubarsingel controleerden. De bestuurder, een 22 jarige man uit Rijswijk reed onder invloed en blies 605 ugl. De Rijswijker ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Gegokt en verloren
Zoetermeer Een 19-jarige Zoetermeerder dacht zondag 9 september om 13.45 uur de politie om de tuin te leiden. De man werd op de Wattstraat in zijn auto gecontroleerd en kon daarbij geen rijbewijs overleggen. Aan het bureau verklaarde de man dat een kennis zijn rijbewijs zou komen brengen. Toen die kennis na drie uur wachten nog niet was gekomen, biechtte de man de waarheid op. Hij had een valse naam opgegeven en had helemaal geen rijbewijs. Hij kreeg diverse processen-verbaal.

Ritje eindigt in de cel
Zoetermeer Een ogenschijnlijke normale verkeerscontrole maandagochtend 10 september om 03.45 uur had voor een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer verstrekkende gevolgen. De man werd op de Bernhardstraat staande gehouden en had te veel gedronken. Op het moment dat een van de agenten vertelde dat de man mee naar het bureau moest voor een tweede blaastest probeerde hij te ontsnappen. Dat konden de agenten voorkomen, Aan het bureau bleek waarom de man er vandoor wilde. Hij had nog 160 dagen hechtenis tegoed en moest daarnaast een bedrag van 5.000 euro aan openstaande boetes betalen. Dat had de man niet zodat voor hem slechts de gang naar de cel restte.