Ingezonden persbericht


BIG-IP Local Traffic Manager van F5 beste in vergelijkende test

Betere schaalbaarheid en prestaties dan andere high-end Application Delivery Controllers (ADC)

Schiphol-Rijk, 10 september 2007 - De BIG-IP Local Traffic Manager van F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), presteert beter dan vergelijkbare delivery controllers zoals de Cisco ACE 8GB en de Citrix NetScaler 12000. Dit blijkt uit een test die is uitgevoerd met het testplatform van Spirent Communications.

F5 biedt op zijn website inzicht in de testresultaten en -methodiek door deze op zijn website te publiceren. Door de publicatie hiervan kunnen consumenten de prestaties van meerdere softwareleveranciers eerlijk vergelijken. F5 heeft hiervoor een 'how to'-gids gemaakt. Deze bevat de testdefinities en evaluatiecriteria. Met de publicatie van de resultaten van deze ADC-test wil F5 een voorbeeld zijn voor de transparantie van de industrie. "De bereidheid van F5 om de testmethodologie in de openbaarheid te brengen, is een behoorlijk stap vooruit in het onbevooroordeeld testen van softwareprestaties?, zegt Zeus Kerravala, Senior Vice - President Enterprise Research van de Yankee Group. "Open en herhaaldelijk testen helpt klanten en prospects - maar ook de IT-pers en andere experts op dit gebied - een marketinghype te onderscheiden van software met bewezen goede prestaties. Het ondersteunt bij de keuze van optimale en betrouwbare application delivery controllers."

"Een groot aantal leveranciers passen de testomgeving aan in hun voordeel", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Door deze tests te doen in een open, praktijkgerichte omgeving met een transparante methodologie, kunnen we het bewijs voor iedere claim onderbouwen. Wij maken gebruik van superieure technologie, met prestaties waar andere leveranciers niet tegenop kunnen. Het toonaangevende testsysteem van Spirent Communications getuigt daarvan." De volledige resultaten van de prestatietest zijn na te lezen op: http://www.f5.com/reports/f5-performance-report.pdf

Op http://devcentral.f5.com is meer informatie te vinden over de testmethodologie en -configuratie.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.