Ingezonden persbericht


Mike Hezemans doet goede zaken met vijfde plaats in FIA GT 'night-race'

EINDHOVEN - Mike Hezemans is tijdens de FIA GT-race op het circuit van Adria op een vijfde plaats geëindigd. De 38-jarige autocoureur uit Eindhoven had in de 'nightrace' lang zelfs uitzicht op meer, maar belandde uiteindelijk nipt naast het podium. De overwinning ging naar het duo Karl Wendlinger en Ryan Sharp.

Na zijn schitterende zege in de 24 uur van Spa moesten Mike Hezemans en zijn teamgenoot Jean-Denis Deletraz in Italië een extra zeventig kilo in de bolide met zich meenemen. Die extra ballast speelde het tweetal tijdens de race flink parten, desondanks behaalde Hezemans een knappe vijfde positie en profiteerde hij van de uitval van de leiders Thomas Biagi en Michael Bartels. In het algemene rijdersklassement staat Mike Hezemans op een derde positie met slechts vijf punten achterstand op de leiders.

Mike Hezemans: "Voor de punten in het kampioenschap was het uitstekend. We hadden in de kwalificatie de derde tijd. Dat was goed, want we kregen zeventig kilo extra gewicht door de overwinning tijdens de 24 uur van Spa. De eerste stint ging super. Ik wist op te klimmen van de vierde naar de tweede plaats. We hebben drie bandensets moeten gebruiken omdat die door het extra ballast aan meer slijtage dan normaal onderhevig waren. Uiteindelijk verloren we de topdrie uit het zicht doordat we een extra setje banden moesten monteren, in tegenstelling tot de concurrentie. Toch hou ik een positief gevoel over aan de race. Het ging goed en we zijn verder ingelopen op de kop. Ik sta vijf punten achter in het 'drivers klassement'. Nu richten we alles op Brno waar ik over twee weken moet starten. Het wordt een spannend eindschot met drie races voor de boeg."


---- --