AutoRai

Wereldpremière nieuwe Mazda6 op IAA Frankfurt 2007

(8/7/2007)
Mazda zal op de komende 62^e IAA van Frankfurt de nieuwe Mazda6 (in Japan genaamd Mazda Atenza) voor het eerst aan pers en publiek tonen. De tweejaarlijkse personenautoshow onder de naam âInternationale Automobil-Ausstellungâ vindt plaats van 11 tot en met 23 september 2007 in Frankfurt am Main in Duitsland.

De compleet nieuwe Mazda6 is een volledig herziene versie van de allereerste Mazda die ontworpen was volgens de nieuwe âZoom-Zoomâ filosofie, gebaseerd op de pure rijbeleving zoals je die vroeger als kind ook had. Na de Mazda2 is de Mazda6 het tweede model van de nieuwe generatie die vervangen wordt door een gloednieuwe versie en die daarmee de emotionele band tussen mens en âmachineâ verder uitdiept, iets wat de Japanners âKizunaâ noemen.

De nieuwe Mazda6 heeft, in lijn met de traditie van Mazda, naast de dynamische rijeigenschappen, directe besturing en indrukwekkende prestaties ook een doorontwikkeling van het nieuwe Mazda-design en van de uitstekende functionaliteit van zijn voorganger geërfd. Daarnaast is de nieuwe Mazda6 kwalitatief van een nog hoogwaardiger niveau dan de huidige, die in vele duurtesten al als beste uit de bus kwam. Ook zijn de milieuaspecten en de veiligheidsvoorzieningen verder verbeterd. Het resultaat is een opwindende en fantastische rijervaring die alleen de nieuwe Mazda6 kan bieden.