Van der Hoeven naar Londen

Dinsdag 11 september en woensdag 12 september brengt minister Van Der Hoeven van Economische Zaken een bezoek aan Londen. Op dinsdag bezoekt de minister de DSEi 2007, een internationale toonaangevende defensiebeurs. Op dinsdagavond dineert de minister met een grote afvaardiging van het Nederlandse bedrijfsleven in Londen. Op woensdag voert de minister een aantal gesprekken met ministers uit de regering Brown. Ook bezoekt zij Holden Point om te spreken met Niall Mc Nevin, over de stand van zaken en de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven bij de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in 2012 in Londen.

Defensiebeurs
De defensiebeurs biedt overheden, defensie-organisaties en het internationale bedrijfsleven een zicht op de laatste technologische ontwikkelingen op defensiegebied. De aandachtsgebieden op deze defensiebeurs in het Excel Centre zijn zowel aerospace als landsystemen als marine (binnen en buiten). Ook zijn er speciale paviljoens voor 'electronic warfare' en 'night Vision'. Het doel van het bezoek van de minister is om de paviljoens van de Nederlandse standhouders te bezoeken en de Nederlandse defensie-industrie gerelateerde bedrijven te ondersteunen bij hun internationale contacten. Het Nederlandse paviljoen bestaat uit 11 Nederlandse bedrijven.

Regering Brown
Van der Hoeven spreekt woensdag met Malcolm Wicks, Minister of State and Energy. Ian Pearson, minister of State for Science and Innovation, John Hutton, Minister of State for Business, Enterprise and Regulatory Reform. Met haar collegae ministers zal zij kennismaken en spreken over vooral Europese dossiers.

Noot voor redacties (