Politie Groningen

Dinsdag 11 september 2007

Provincie Groningen, 11-09-2007

Groningen: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft maandagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 42-jarige man uit Haren aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 27-jarige medewerker van hem uit Zuidlaren te hebben mishandeld. Beide mannen hadden in het bedrijfspand van de 42-jarige onenigheid gehad. Hierbij zou de 42-jarige werkgever zijn werknemer hebben geschopt en geslagen. De werkgever is aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: overlast veroorzaker beledigt agenten

Een 45-jarige Stadjer is maandagavond aan het A-kerkhof in zijn woonplaats aangehouden. De man had zich in een supermarkt vervelend gedragen. Personeel had de man vervolgens meerdere malen verzocht de winkel te verlaten. Toen de man hier geen gehoor aan gaf, kreeg hij een winkelverbod. De Groninger reageerde hierop met beledigende en bedreigende woorden richting het personeel. De gealarmeerde politie heeft de man aangehouden. Ook agenten kregen enkele bedreigingen naar hun hoofd geslingerd. De man verzette zich en spuugde in de politieauto. Bij zijn aanhouding is de Stadjer gewond geraakt aan zijn vinger. Hij is, na doktersbehandeling, ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft maandagnacht aan het Hoendiep in Groningen een 26-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over het Gedempte Zuiderdiep reed. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,25 promille alcohol. Een test op de rollerbank wees uit dat de bromfiets 63 km/uur kon. Ook hier heeft de bestuurder een bekeuring voor gekregen.

Groningen: controle fietsverlichting

Bij een controle op fietsverlichting zijn maandagnacht 19 bekeuringen uitgereikt. Er is gecontroleerd op verschillende locaties rondom het centrum van Groningen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Koeriersterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 209, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 865, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl: verdachte koperdiefstal aangehouden

Dankzij een melding van een omwonende kon dinsdagochtend vroeg de vermoedelijke dader van een koperdiefstal in Delfzijl worden aangehouden. De politie was een kijkje gaan nemen aan de Spaansestraat omdat er lawaai was gehoord bij de leegstaande huizen. In een van de panden bleek te zijn ingebroken en de koperen leidingen en een geiser te zijn weggehaald. Dat materiaal bleek in de tuin te zijn verstopt. Terwijl agenten nog aanwezig waren, kwam een man met een fiets aanlopen die eerder door getuigen bij het pand was gezien. De 32-jarige inwoner van Delfzijl werd aangehouden op verdenking van de inbraak en de diefstal.

Sappemeer; inbraak op klaarlichte dag

Een woning aan de Scheepstuiger in Sappemeer is maandag opengebroken en volledig doorzocht. Uit het huis verdwenen onder meer afspeelapparatuur en een computer. De politie onderzoekt de inbraak.