Ouders Online en Korrelatie starten samenwerking

Meer mogelijkheden voor toenemende vraag naar online opvoedingsondersteuning

AMSTERDAM/UTRECHT, 20070911 -- Ouders Online en Korrelatie hebben besloten om de krachten te bundelen, zodat meer mensen met opvoedingsvragen kunnen worden geholpen. De samenwerking, die ook het uitwisselen van kennis en ervaring omvat, is gestart op 7 september. Aanleiding vormt de massale groei van het aantal ouders dat via internet opvoedingsondersteuning zoekt.


Ouders Online is de populairste website over opvoeding en ouderschap. Ouders kunnen daar gratis vragen stellen aan deskundigen, en doen dat steeds massaler. Korrelatie heeft eveneens ruime ervaring met on-line dienstverlening: in 2000 startte Korrelatie als één van de eerste hulpinstanties in Nederland met ondersteuning via e-mail en sinds een halfjaar is daar ook chat bijgekomen. Sinds 2005- het jaar waarin de Opvoedtelefoon is gestopt- is opvoeden ook bij Korrelatie een thema waar meer vragen over worden gesteld.

Sterk toenemende vraag
De vraag naar opvoedingsondersteuning in het algemeen en online ondersteuning in het bijzonder, neemt nog steeds sterk toe. Aangenomen wordt dat de ondersteuning via het internet zo populair is vanwege de laagdrempeligheid en de anonimiteit. Je hoeft er de deur niet voor uit en het gevoel dat je faalt als ouder wordt niet gekoppeld aan je persoon. Het is dus ook een heel veilige manier van hulp vragen.

Het aantal opvoedvragen dat binnenkomt bij Ouders Online neemt zelfs zo sterk toe dat de grenzen van de capaciteit bereikt zijn. Henk Boeke, directeur van Ouders Online: "We zijn ontzettend blij dat we een deel van de vragen nu kunnen doorgeven aan Korrelatie, omdat we anders 'nee' zouden moeten verkopen aan ouders die echt hulp nodig hebben. Omdat het om een gratis dienst gaat, kunnen we niet zomaar extra personeel aantrekken. Daar hebben we het geld niet voor. Maar deze oplossing is geweldig! Korrelatie is een dijk van een organisatie, waar we met een gerust hart 'onze' ouders aan toevertrouwen."

Ook Korrelatie is verheugd over de samenwerking. Leida van den Berg, directeur van Korrelatie: "Mensen brengen Korrelatie vaak in verband met 'zware problemen'. Dat er aan ons ook vragen over andere onderwerpen kunnen worden gesteld bijv. over opvoeding, seksualiteit of relaties is minder bekend. Uit onderzoek en ervaring weten we dat hulpvragers in 60% van de gevallen met een advies van Korrelatie zelfstandig in staat zijn hun probleem aan te pakken. Samen met Ouders Online kunnen wij een uitgebreide, professionele ondersteuning bieden aan ouders en andere opvoeders. Ik verheug me op een vruchtbare en langdurige samenwerking, met een fantastische organisatie die al meer dan tien jaar ervaring heeft met het belangrijke onderwerp opvoeden en online beantwoording van vragen."




Ouders Online en Korrelatie