Persberichten Eemland Noord, 10.10 uur

Utrecht, 11-09-2007

Resultaten eerste controle handhavingsproject Klaarwater SOEST De politie heeft op maandag 10 september voor het eerst gecontroleerd in het kader van het handhavingsproject in de wijk Klaarwater.

Tijdens deze controle in de vroege ochtend op de Klaarwaterweg zijn 45 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden er 20 te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 55 km/h, terwijl 30 km/h is toegestaan. 17 Voertuigen werden aan de kant gezet. De bestuurders krijgen deze eerste controleweek nog geen boete. Politieagenten gaven hen een waarschuwing en lichtten het hoe en waarom van de snelheidscontroles toe. Vanaf volgende week kan iedere overtreder wél een boete verwachten. De politie zal ook dan steeds zoveel mogelijk overtreders uitleg geven.

Vanaf 10 september voert de politie intensieve verkeerscontroles uit op de ring Wiardi Beckmanstraat - Titus Brandsmastraat - Klaarwaterweg
- Johannes Poststraat. De Verkeerspolitie handhaaft hier tot februari 2008 actief op de naleving van verkeersregels. Met deze actie willen gemeente en politie het weggedrag van verkeersdeelnemers verbeteren en de gevoelens van verkeersonveiligheid bij omwonenden verminderen. Naast controles bestaat de actie uit tussentijdse metingen en een enquête onder bewoners. De actie is een samenwerking tussen de gemeente Soest, de Verkeerspolitie Utrecht en het openbaar ministerie.

Winkeldieven aangehouden

SOEST Maandagmiddag heeft de politie twee winkeldieven aangehouden op de Birkstraat.

Om 16.50 uur kregen surveillerende agenten de melding dat er een diefstal was gepleegd bij een winkel aan de Soesterbergsestraat. Twee verdachten waren er met enkele goederen vandoor gegaan. De agenten zagen op de Birkstraat twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. Het betroffen een 34-jarige en een 22-jarige man, van wie de woonplaats (nog) niet bekend is. Zij waren in het bezit van de gestolen goederen en zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruit vernield

BAARN Maandagmiddag werd een ruit vernield van een school aan de Piet Heinlaan.

Om 16.05 uur hoorde een getuige dat een ruit werd ingegooid en zag vervolgens drie jongens wegrennen. Even later zag de getuige het groepje in de buurt staan en sprak ze aan. Twee jongens gingen er vandoor. De getuige belde naar de politie, die snel ter plaatse kwam. De achtergebleven verdachte, een 13-jarige jongen uit Baarn, is aangehouden. Op het politiebureau vertelde de jongen dat hij het niet gedaan had, maar één van de andere jongens. Hij wilde echter niet vertellen wie het gedaan had. Ook de ouders verleenden tot nu toe geen medewerking om de dader te achterhalen. De politie onderzoekt de zaak.