Politie Haaglanden

Persberichten 11 september

Haaglanden, 11-09-2007

Overval
Den Haag Een 39-jarige vrouw uit Den Haag is maandagavond 10 september in haar woning aan de Coevordenstraat door een aantal mannen overvallen. De mannen drongen omstreeks 21.20 uur de woning van de vrouw binnen. Nadat de overvallers de woning hadden doorzocht, gingen ze er met enkele goederen vandoor. De hond van het slachtoffer raakte in paniek en rende met de overvallers de woning uit. Het slachtoffer werd door een buurvrouw bevrijd. Het signalement van de overvallers luidt: mannen in de leeftijd van 18-23 jaar met een lichtgetinte huid. Een van de mannen droeg een grijs vest met een capuchon, de andere overvallers droegen donkere kleding. De hond van het slachtoffer is vooralsnog niet terecht. Het zou gaan om een kruising tussen Boxer met een Collie. De hond heet Jessy en heeft beige met witte vacht. De politie van Bureau Zuiderpark is op zoek naar getuigen van deze overval of naar mensen die weten waar de hond van het slachtoffer is. U kunt bellen met (0900)8844.

Parkeeroverlast leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Een klacht over parkeeroverlast in de Convivastraat kreeg maandagavond 10 september een onverwachte wending toen de politie een hennepkwekerij aantroffen. De politie was omstreeks 20.05 uur naar de Convivastraat gegaan omdat daar parkeeroverlast zou zijn. Toen de agenten met de klager spraken, roken zij een sterke henneplucht. De lucht bracht de agenten naar een schuur achter een woning aan de Isingstraat. In de schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 25-jarige bewoonster van de woning en haar 23-jarige vriend werden aangehouden. De vriend bekende dat hij de eigenaar van de hennepkwekerij was. De kwekerij is ontmanteld.

Paard in de sloot
Rijswijk Een rupsvoertuig moest eraan te pas komen om een paard die in een sloot was beland weer op het droge te krijgen. De politie kreeg maandagmiddag 10 september om 13.30 uur een melding dat in een sloot aan de Schaapweg een paard op zijn rug zou liggen. Bij de sloot aangekomen, treffen de agenten inderdaad het paard aan. Samen met de brandweer proberen de agenten het dier op het droge te krijgen, maar dit lukte niet. Pas nadat een 38-jarige man uit Reeuwijk met een voertuig op rupsbanden te hulp schoot, kon het paard op het droge worden getrokken.

Aangehouden na diefstal in cultuurcentrum
Den Haag Een 30-jarige baliemedewerker van een cultuurcentrum aan de Prinsegracht heeft maandag 10 september rond 19.30 uur de politie gewaarschuwd nadat hij bedreigd was door 41-jarige Hagenaar. De baliemedewerker had gezien dat de Hagenaar een telefoon uit het gebouw in een vuilniszak verstopt had en daarmee het pand wilde verlaten. Hij sprak de man daarover aan, waarop de Hagenaar met een mes een stekende beweging naar de baliemedewerker maakte en vervolgens wegliep. Politieagenten doorzochten de omgeving van de Prinsegracht en troffen in de Lage Nieuwstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man is aangehouden. Bij de fouillering van de Hagenaar kwamen een slagersmes en een priem tevoorschijn.

Poging inbraak leidt tot vier aanhoudingen
Den Haag Politieagenten hebben dinsdag 11 september rond 2.15 uur vier Hagenaars in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar aangehouden die ervan verdacht worden te hebben ingebroken in een woning in de Paulus Potterstraat. Getuigen waarschuwden de politie nadat zij hadden gezien hoe de vier mannen eerst langdurig bij de woning aanbelden, vervolgens wegliepen en een kwartier later terugkwamen om via het zijraam de woning binnen te dringen.

Onder invloed en zonder rijbewijs
Den Haag Door haar onzekere rijgedrag en het feit dat ze met stadslichten reed, trok een 37-jarige automobiliste uit Den Haag dinsdagochtend 11 september om 01.30 uur de aandacht van surveillerende agenten. De agenten controleerden de vrouw op de Dierenselaan en constateerden dat zij onder invloed van alcohol was. Aan het bureau bleek dat zij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan, namelijk 850 ugl waar de limiet op 220 ugl ligt. Verder bleek dat haar rijbewijs ongeldig was verklaard en dat zij nog een boete van 60 had openstaan. Nadat ze de boete had betaald, mocht ze met een rijverbod en processen-verbaal weer naar huis.

Met hoge snelheid over kruising
Den Haag De politie zag maandag 10 september rond 23.45 uur een 18-jarige Haagse bromfietser met hoge snelheid over de kruising Sportlaan met de Nieboerweg rijden. Tijdens controle bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en hij kon geen identiteitsbewijs tonen. De achterrem van de snorfiets werkte niet en op de rollertestbank reed de bromfiets te hard. Als klap op de vuurpijl reed de verdachte ook nog eens onverzekerd. De bromfiets werd inbeslaggenomen en de 18-jarige kreeg meerdere bekeuringen.

Relatieproblemen
Voorburg Een 24-jarige Haagse kreeg op maandag 10 september om 17.00 uur tijdens een autorit ruzie met haar 19-jarige, eveneens uit Den Haag afkomstige, vriend. De ruzie liep zo hoog op, dat zij op de Koningin Julianalaan de auto verliet en haar weg te voet vervolgde. De 19-jarige Hagenaar trachtte haar dit te beletten, waarbij hij haar enkele rake klappen gaf. Een agent in vrije tijd was getuige van dit voorval. Hij hield de jongeman aan. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau.

Autobrand in Vliettunnel
Leidschendam De Noordelijke Randweg (N14) is op maandag 10 september om 15.50 uur enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Een autobrand in de Vliettunnel was de oorzaak van de stremming. De politie sloot de tunnel vanaf beide zijden, waarna de brandweer bluswerkzaamheden kon uitvoeren. Nadat de ventilatoren in de tunnel de rook hadden weggeblazen, werd de tunnel weer vrijgegeven voor het verkeer.

Glaasje op
Wassenaar Een snorfietser die door het rode licht reed, trok op dinsdag 11 september om 19.25 uur op de Zijdeweg de aandacht van surveillerende agenten. De 46-jarige bestuurder uit Wassenaar reed onder invloed. De aangehouden Wassenaarder blies aan het bureau 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man ging naar huis met een proces-verbaal op zak.

Rijden onder invloed
Pijnacker (Pijnacker/Nootdorp) Een 36-jarige man uit Pijnacker werd op maandag 10 september omstreeks 01.10 uur op de Nootdorpseweg met zijn auto gecontroleerd. De bestuurder moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom een blaastest doen en blies hij 670 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en moest zijn rijbewijs inleveren. Bovendien werd hem een rijverbod van negen uren opgelegd.

Twee keer fout
Zoetermeer Politieagenten zagen dinsdag 11 september omstreeks 01.20 uur op de Voorweg een bromfiets rijden waarvan de bijrijder geen helm op had. De agenten roken bij de 20-jarige bestuurder uit Zoetermeer een zware alcohollucht. De Zoetermeerder moest mee naar het bureau en blies 345 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De bestuurder kreeg een proces-verbaal, de bijrijder een bekeuring voor het rijden zonder helm.