Syntens


---

Kosteloos werkboek over slimmer samenwerken

Met het recent verschenen werkboek 'Op weg naar slimmer samenwerken' kunnen MKB-ondernemers in een paar stappen de kansen van samenwerking met partners, leveranciers en klanten ontdekken. Het gaat daarbij specifiek om een betere afstemming van productie-, distributie- en verkoopprocessen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het (digitaal) uitwisselen van informatie. Het werkboek leidt de lezer langs verschillende themaâs zoals de klantvraag, doorlooptijden, internationale kansen en de rol van vertrouwen bij samenwerken. Het resultaat: een helder overzicht van kansen waarmee de ondernemer direct aan de slag kan. Het praktische werkboek is een uitgave van Syntens en kosteloos te bestellen via www.syntens.nl/werkboeken.

'Op weg naar slimmer samenwerken' daagt de ondernemer uit om zijn blik naar buiten te richten en open te staan voor een gezamenlijke aanpak met partners in zijn keten: van producent tot eindgebruiker. Een belangrijke samenwerking die de concurrentiekracht van de ondernemer ten opzichte van andere marktspelers aanzienlijk kan vergroten. Het werkboek staat vol praktische tips & hints, praktijkvoorbeelden, oefeningen en handige theorie.

Syntens geeft dit werkboek uit in het kader van Nederland Digitaal in Verbinding, het stimuleringsprogramma van het Ministerie van Economische Zaken dat dit jaar van start is gegaan. Dit programma heeft tot doel het Nederlandse MKB effectiever en efficiënter samen te laten werken met behulp van ICT. Dat gebeurt door adviestrajecten, workshops en doorverwijzing naar de juiste specialist. Nederland Digitaal in Verbinding wordt uitgevoerd door Syntens, Media Plaza, SenterNovem, ECP.nl, HBD.nl en Nederland BreedbandLand.

Eerder bracht Syntens de successerie âWWW voor het MKBâ en âKlaar voor digitaal ondernemenâ uit. In deze voorgaande werkboeken werd de basis gelegd voor digitaal ondernemen. De werkboeken zijn onderdeel van de taak van Syntens: het stimuleren en begeleiden van ondernemers in het MKB via tal van projecten bij innovatie in de onderneming.

Het werkboek 'Op weg naar slimmer samenwerken' is kosteloos aan te vragen via www.syntens.nl/werkboeken.


----------------------
Syntens
Syntens helpt ondernemers beter, eerder en sneller te innoveren. Daarbij gaat het om vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering. U kunt bij Syntens terecht voor individuele adviestrajecten, inspirerende workshops en doorverwijzing naar experts en kennisinstellingen. Jaarlijks verstrekken 280 Syntensadviseurs 20.000 adviezen aan het mkb. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken. www.syntens.nl.