Artis

Amsterdam

Persbericht

Artis stevent opnieuw af op topjaar

Artis heeft het zomerseizoen zeer goed afgesloten. Augustus was zelfs een topmaand met ruim 115.000 bezoekers. De maand juni was vanuit educatief oogpunt een topmaand met meer dan 20.000 scholieren die Artis bezochten. Zoals het er nu uitziet overtreft Artis de 1,2 miljoen bezoekers van 2006, het hoogste aantal in haar 170-jarige geschiedenis. Het aantal Artis-leden groeide ook dit jaar en staat nu op 79.500, een stijging van ruim 6% t.o.v. 2006. Uit het jaarlijkse Artis-publieksonderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat de bezoekers Artis waarderen met het rapportcijfer 8.

Elk jaar doet Motivaction onderzoek naar de waardering van bezoekers voor Artis. Uit het onderzoek van 2007 is gebleken dat het Vlinderpaviljoen en het nieuwe Planetarium de hoogste waarderingen krijgen van de bezoekers. Ook het vele groen in Artis - de bomen en de landschapstuinen worden door bezoekers als zeer bijzonder ervaren. Vrijwel alle bezoekers vinden het belangrijk dat Artis aandacht vraagt voor Europese natuur en voor duurzaamheid. De huisvesting van enkele diersoorten scoort laag. Bezoekers geven aan deze te klein en verouderd te vinden.

Het Vlinderpaviljoen en het Planetarium zijn de eerste, gerealiseerde, projecten uit het Masterplan van Artis. Dit toekomstplan richt zich op drie kernpunten: ruimte voor dieren en planten, ruimte voor educatie en ruimte voor erfgoed.

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met afdeling Marketing & Communicatie, tel. 020-52 33 538 of via communicatie@artis.nl.