Gemeente Oirschot

Oproep aanmelding van kandidaten of activiteiten voor de culturele prijs van Oirschot 2007

Ook dit jaar wordt de Oirschotse Culturele Prijs toegekend. De organisatie is wederom in handen van een door burgemeester en wethouders ingesteld comité. De culturele prijs voor het jaar 2007 wordt begin januari 2008 door de burgemeester uitgereikt. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van EUR 500,--.

Wie of wat komt voor de prijs in aanmerking:


- personen, verenigingen, instellingen of instanties woonachtig c.q. gevestigd in de gemeente

Oirschot, ter openbare erkenning van de waarde van hun werk;


- activiteiten die hebben bijgedragen of nog bijdragen aan de ontwikkeling van het culturele leven in de gemeente Oirschot.

Het gaat dus niet alleen over wat personen, verenigingen, instellingen of instanties in het jaar 2007 hebben gedaan, maar zeker ook over wat zij gedurende een reeks van jaren op cultureel gebied hebben betekend in deze gemeente.

De burgemeester reikt de prijs uit, maar officieel kennen burgemeester en wethouders de prijs toe op advies van het ingesteld Comité Culturele Prijs Oirschot.

Dat comité is als volgt samengesteld:

Jef Smetsers (voorzitter), Rien Kuijpers, Roos Moeskops-van Gisbergen, Geert Nouwens, Ineke van Eekelen en Thea van Nunen (leden) en een ambtelijk secretaris.

Het comité roept een ieder op schriftelijk en gemotiveerd personen, verenigingen en anderen uit de gemeente Oirschot bij haar voor te dragen of aan te melden.

Die voordrachten/aanmeldingen voor de culturele prijs 2007 moeten vóór 8 oktober aanstaande zijn ingediend bij het secretariaat van het comité: gemeentehuis Oirschot, Afdeling Maatschappij, t.a.v. dhr. Berrie Raaijmakers. Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren met hem contact opnemen, telefoonnummer (0499) 583 333.

Voordrachten/aanmeldingen die al eerder zijn gedaan hoeven niet te worden herhaald.