Gemeente Oirschot

Ontwerpbestemmingsplannen Kom Spoordonk en Kom Oostelbeers ter inzage

De gemeente is bezig om alle - vaak verouderde - bestemmingsplannen te herzien. De bedoeling is om ze gebruiksvriendelijker en beter bij de tijd te maken: we verminderen het aantal bestemmingsplannen en vereenvoudigen de regels.

Begrenzing

Ook de bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van Spoordonk en Oostelbeers gaan we herzien. Het bestemmingsplan "Kom Spoordonk" is als volgt begrensd:


- Noorden: Sportpark 't Horstje en de bebouwing ten noorden van het bebouwingslint Spoordonkseweg;


- Oosten: Sportpark 't Horstje en de bebouwing ten oosten van de Merodelaan;


- Zuiden: De watergang ten zuiden van Beerseveld;


- Westen: De Beerze en de westelijk daarvan gelegen groenstrook.

Het bestemmingsplan "Kom Oostelbeers" is als volgt begrensd:


- Noorden: Bebouwing ten noorden van de Neereindseweg;


- Oosten: Bebouwing ten oosten van de Andreasstraat en Langereijt en verder naar het zuiden de bebouwing aan de Laurierhaag, de Beukenhaag en de Kerkstraat;


- Zuiden: Bebouwing ten zuiden van de Postelstraat en de punt bebouwing gelegen tussen de Driehoek en de Hoogeindseweg;


- Westen: Bebouwing ten westen van de Antoniusstraat en de Lindeakkers.

Procedure

In principe zijn de bestemmingsplannen "Kom Spoordonk" en "Kom Oostelbeers" beheersplannen. Dit houdt in dat we de intentie hebben om bij de herziening zoveel mogelijk de bestaande situatie vast te leggen. De eerste conceptversies van deze nieuwe bestemmingsplannen, de zogeheten voorontwerpbestemmingsplannen, lagen van 25 april tot en met 5 juni ter inzage. Nu liggen de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage op het gemeentehuis. Volgens de planning stelt de gemeenteraad deze plannen eind november vast. Daarna buigt de provincie zich over de goedkeuring ervan. De bestemmingsplannen treden naar verwachting medio 2008 in werking.

Reageren?

De gemeente vindt het belangrijk om bij het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan zo veel mogelijk rekening te houden met de wensen van inwoners, ondernemers en belanghebbenden. Daarom maken we u er op attent dat op dit moment de ontwerpbestemmingsplannen Kom Spoordonk en Kom Oostelbeers ter inzage liggen. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om op deze plannen te reageren. U kunt zowel mondeling (aan de balie van het gemeentehuis) als schriftelijk uw zienswijze kenbaar maken. De ontwerpbestemmingsplannen liggen nog tot en met 25 september ter inzage op het gemeentehuis. De bestemmingsplannen kunt u tijdens de openingsuren inzien bij de balie van het gemeentehuis. Tegen een geringe vergoeding kunt u hier (zwart-wit) kopieën krijgen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nieuwe bestemmingsplannen "Kom Spoordonk" en "Kom Oostelbeers" kunt u contact opnemen met Cornelie van Baar. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0499) 583 333.