Koninklijke Nederlandse Schaakbond

De opstellingen van de KNSB-competitie 2007-2008

De opstellingen van de teams die meespelen in de KNSB-competitie 2007-2008 zijn bekend. U kunt ze hier vinden.

In de meesterklasse is HSG uit Hilversum dit jaar de grote favoriet met een gemiddelde rating van 2532. Dat is precies 100 punten meer dan de naaste concurrent. Opmerkelijk is het grote aantal Nederlandse topspelers dat deel uitmaakt van HSG. Chuchelov is de enige buitenlander in de basisopstelling.

Kampioen Groningen is sponsor Share Dimension kwijtgeraakt. De vorige sponsor hotels.nl kwam terug. Met een gemiddelde van 2420 heeft Groningen nog steeds een goed team, maar het verschil met HSG is toch aanzienlijk. Op papier vormt Schrijvers Rotterdam de grootste bedreiging voor HSG. Negen spelers hebben een rating van 2400 of meer. Dat biedt perspectief. Ook Homburg Apeldoorn mag er met een gemiddelde van 2410 wezen.

De ontmoeting tussen HSG en hotels.nl staat voor de slotronde op het programma. HSG en Schrijvers Rotterdam spelen op 24 november 2007.
---

Elf jeugdtoppers lopen zich warm voor EK in Kroatië

Aanstaande vrijdag begint in het Kroatische Sibenik het Europees Kampioenschap voor de jeugd. Nederland zal met een sterke elfkoppige delegatie vertegenwoordigd zijn. De Nederlandse delegatie bestaat uit Pauline van Nies, Myrre Hortensius, Bram ter Schegget, Naomi Snikkers, Lars Vereggen, Lisa Hortensius, Sophia Thoma, Willemijn de Voogd, Mahsa Bitalzadeh, Marco Kirana en Ali Bitalzadeh. De begeleiders zijn Yge Visser, Arlette van Weersel en Dolf Meijer.

De directe verslaglegging zal plaatsvinden via het uitzendingen-weblog van de KNSB. Via deze weblog kunnen ook alle supporters zich roeren!

Er worden negen ronden gespeeld. Zaterdag 22 september is een rustdag. Meer informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite http://www.euroyouth2007.com.

---

Trainingsweekend voor de jeugd in laatste weekend van oktober

Evenals vorig jaar zal 'Schaakopleidingen' in het najaar een trainingsweekend voor jeugdspelers organiseren. De data zijn dit jaar 26-28 oktober. Er zal training worden gegeven worden op vrijdagavond, zaterdag (drie sessies) en zondag. Het weekend zal worden afgesloten met een onderling schaaktoernooitje op zondagmiddag.

Het weekend is bedoeld voor iedereen die schaken zo leuk vindt, dat hij of zij het wel een heel weekend wil doen. De deelnemers moeten minimaal Stap 1 hebben gehaald en tenminste zeven jaar zijn. Er zijn trainers aanwezig voor alle niveau's. Voor iedere vier à vijf deelnemers is er een begeleider. Naast de trainingen is er ook ruimte voor ontspanning.

De volgende trainers zijn in ieder geval van de partij: Bastiaan Dessing, Christov Kleijn, Dolf Meijer en Poulien Knipscheer. Hoe meer deelnemers, hoe meer trainers er zullen zijn.

Het weekend vindt plaats in Bungalowpark 'De Vlugtenburg' in 's Gravenzande. Het weekend kost EUR 110,-. Dat is inclusief verblijf in een mooie bungalow, eten, drinken, training en begeleiding. Het bedrag kan worden overgemaakt op girorekening 4402165 ten name van Schaakopleidingen te Rotterdam.

Deelnemers worden toegelaten op volgorde van betaling. Er is in ieder geval plaats voor twintig deelnemers. Bij grotere belangstelling zal worden geprobeerd om meer plaatsen te creëren.

Informatie is ook te vinden op de website van Schaakopleidingen.
---


---

EVS-oprichter Janus Moonen overleden

Op 5 september is op 88-jarige leeftijd Janus Moonen overleden. Hij was een voorbeeld van clubtrouw. Bijna zeventig jaar geleden, in 1938, was hij een van de oprichters van de schaakvereniging EVS in Valkenswaard en al die jaren is hij lid gebleven van deze vereniging. Op de website van EVS is een kort in memoriam te lezen.