Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 11 september

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond half twee een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding dat er verdachte personen liepen bij een pand aan de Westvest werd een onderzoek ingesteld. Bij het pand roken agenten een hennepgeur. Hierop zijn ze de woning binnengegaan In de kelder van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 218 bloeiende planten. De planten en het materiaal om deze te kweken zijn vernietigd. De politie stelt een doet nader onderzoek in naar de verantwoordelijke(n).


* MANNEN AANGEHOUDEN NA VERNIELING
SPIJKENISSE - De politie heeft maandagmiddag rond vier uur twee mannen aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten het tweetal tegen een auto schoppen en slaan met behulp van een honkbalknuppel. Hierbij sneuvelde onder andere één van de ruiten van de auto.
De wagen stond op het moment van de vernieling te wachten voor stoplichten aan de Groen Kruisweg. De verdachten waren uit een bestelbus gestapt en pleegden, vooralsnog zonder aanwijsbare reden, de vernielingen. De jongens van 24 en 25 jaar oud werden direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in hun woonplaats Spijkenisse.


* MAN AANGEHOUDEN NA KORTE ACHTERVOLGING
Politieagenten hebben vrijdagmiddag een man aangehouden. Rond half vijf rende hij ter hoogte van het Cor Kieboomplein weg bij een verkeerscontrole. Na een korte achtervolging konden agenten de 23-jarige Rotterdammer staande houden. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een kennis van de man bracht later zijn paspoort. Na onderzoek van de technische recherche bleek dit vervalst te zijn. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* VERKEERSCONTROLES
Politiemensen van het district Oost hebben maandagmorgen tussen zeven en negen uur verkeerscontroles gehouden op de Oostzeedijk en Oudedijk. In totaal zijn er 18 bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: negeren rijrichting, doorgetrokken streep overschrijden, op een voetgangersoversteekplaats inhalen en geen voorrang verlenen aan voetgangers.


* OPENBARE DRONKENSCHAP
Een 47-jarige vrouw uit Rotterdam is maandagmorgen aangehouden voor openbare dronkenschap. Om even voor half zeven werd de politie geroepen naar de Bas Jungeriusstraat waar een vrouw in een portiek aan het schreeuwen was. Een omwonende vertelde dat ze een groot deel van de nacht herrie had geschopt in en voor het portiek. Ze wilde niet weggaan en bleef schreeuwen en viel een voorbijganger lastig. Ze is vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor openbare dronkenschap.


* DRIE JONGENS OP BOUWTERREIN
Politiemensen van het district West hebben maandagavond drie jongens aangehouden van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam. Zij worden verdacht van inbraak. Om even na half tien waren drie jongens over een bouwhek geklommen van een groot bouwterrein aan de Jan Kruijffstraat. Het drietal werd op het terrein aangehouden. Eén was er in het bezit van een mes en een ander had een hamer. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.