Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 28 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 21 augustus 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verkoop motorspuitaanhanger brandweer MSA. Toelichting:
Overkomplete MSA te verkopen middels openbare inschrijving. Ambtelijk advies:
Over te gaan tot verkoop van MSA bouwjaar 1965. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Reactie naar aanleiding van brief van A2HoMa inzake verzoek om reactie toepassen categorie I grond in werk.
Toelichting:
In het kader van de aanleg/verbreding van de A2 wordt grond toegepast die van elders afkomstig is. Op grond van het Bouwstoffenbesluit valt de toepassing van deze grond onder het bevoegd gezag van de Gemeente Abcoude.
Op grond van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, met name het evenredigheidsbeginsel, zal onder bepaalde voorwaarden door het bevoegd gezag de toegepaste grond worden geaccepteerd. Dit ondanks dat A2HoMa niet voldaan heeft aan haar administratief wettelijke verplichtingen. Voor het niet voldoen aan haar verplichtingen zal A2HoMa een ambtelijke waarschuwing worden opgelegd. Deze waarschuwing zal separaat van deze reactiebrief worden verstuurd. Ambtelijk advies:

1. Besluit in te stemmen met het verzenden van de brief (zie bijlage 1), onder voorbehoud dat A2HoMa schriftelijk bevestigt in te zullen stemmen met de inhoud van de brief (gemaakte afspraken en de verplichtingen).

2. Mandaat te verlenen aan de directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht vorenstaande brief te verzenden en te ondertekenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Sectorhoofd sluit met portefeuillehouder opmerkingen kort.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Business case wonen.
Toelichting:
Doordat de rode draad en het doel niet duidelijk zijn geworden, is het moeilijk om het stuk inhoudelijk te beoordelen. Het eindproduct is al veel verder gegaan dan het inzichtelijk maken van de onderlinge overeenkomsten en verschillen binnen Utrecht West. In plaats van een duidelijke analyse die als basis dient voor het bepalen van verdere acties, is door BVR al invulling gegeven aan de verdere te ondernemen activiteiten. De voorgestelde acties blijven echter zeer ruim verwoord. Doordat deze niet overal concreet zijn en een ruim werkveld beslaan, bestaat het vermoeden dat hiervoor de ambtelijke capaciteit ontbreekt.
Ambtelijk advies:
Niet in te stemmen met het overlegde concept en daaraan gekoppelde actielijst. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Aangegeven belangen Abcoude komen onvoldoende terug. Namens B&W schrijven, waarin vermeld wordt dat -op basis van aangevoerde toelichting in het B&W- stuk- niet akkoord wordt gegaan. Kopie brief aan wethouder Kok en Vonk.
---


2. Keuze ontwerp langzaamverkeersbrug over Het Gein. Toelichting:
In tegenstelling tot het B&W besluit d.d. 31 juli 2007, volgnr. 6 is het niet nodig advies te vragen aan de monumentencomissie over het type brug.
Om toch tot een verantwoorde keuze te komen is vooruitlopend op de bouwaanvraag advies gevraagd aan de welstandscommissie. De welstandscommissie heeft geadviseerd brugtype F 147 toe te passen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt in aansluiting op het advies van de welstandscommissie te kiezen voor ontwerp F 147 in de kleur rood.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W vraagt om aandacht bij uitwerking voor toegankelijkheid van bijvoorbeeld strooiwagen en eventueel paarden.
3. Langzaamverkeersbrug over het gein.
Toelichting:
Het betreft hier een vrijstelling voor de functie langzaamverkeersbrug. De brug zal de Stationsstraat en de Kerkstraat ter hoogte van het recent buiten werking gestelde station met elkaar verbinden. De brug zal alleen toegankelijk zijn voor langzaamverkeer. Snelverkeer mag geen gebruik maken van de geplande brug.
Het vigerende bestemmingsplan staat een brug toe, het is echter discutabel of deze gebruikt mag worden door langzaamverkeer. Om voornoemde reden zal vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO verleend worden voor dit gebruik.
Ambtelijk advies:
Procedure op te starten teneinde ex artikel 19 lid 2 WRO vrijstelling te verlenen voor de onderhavige functie.
Overeenkomstig artikel 3.4 Awb het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ter inzage te leggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Zou bij de gebiedsomschrijving (blz. 6) niet moeten worden opgenomen dat de spoorovergang met de komst van de tunnelbak is komen te vervallen.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 4 september 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 28 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om toestemming om op zondag 16 september 2007 het autobedrijf Van Kalmthout, Bovenkamp 8 te Abcoude voor publiek open te mogen stellen. Toelichting:
De ondernemer van autobedrijf Van Kalmthout, Bovenkamp 8 te Abcoude vraagt toestemming om zijn bedrijf voor publiek open te mogen stellen op zondag 16 september 2007. Ingevolge artikel 7 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 kan het College van burgemeester en wethouders ontheffing verlenen van de in artikel 2 van de wet vervatte verboden voor zover deze betrekking hebben op de zondag ten behoeve van een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard. De bijzondere gelegenheid betreft de landelijke introductie van de nieuwe Renault Twingo in dit weekend. De voorzitter van de Ondernemersvereniging Abcoude en Baambrugge heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de openstelling van dit bedrijf op zondag 16 september 2007. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Burgemeester Dedelstraat 30, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis ter plaatse van de entree, en plaatsen kap op woonhuis, Ds. Bleekerhof 41, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning eerste fase, geheel vernieuwen woonhuis, Gein-Noord 36, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning EERSTE FASE verlenen. Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag reguliere bouwvergunning voor het tijdelijk plaatsen van damwanden als grondkerende constructie t.b.v. de verbreding van de A2 en de bouw van een tunnel voor de Winkel, voor een periode van max. 5 jaar, A2 ­ nabij Winkeldijk. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling verlenen om genoemd bouwplan mogelijk te maken voor een periode van max. 5 jaar: a. de beslissing publiceren in de VAR;
b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan op grond van artikel 45 Woningwet tijdelijke bouwvergunning worden verleend.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging bij woonhuis, Stationsstraat 53, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk plaatsen damwanden t.b.v. reconstructie A2 voor een periode van max. 5 jaar, Voetangelweg nabij viaduct Holendrecht te Abcoude. Ambtelijk advies:
Tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning verlenen voor een periode van 3 jaar (max. 5 jaar). Mandaatbesluit d.d. 23-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---