Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 11/09

TILBURG, 11 september 2007

Politie houdt Tilburger aan met vlindermes

TILBURG De politie heeft gisteravond om 18.35 uur op het Besterdplein een 27 jarige Tilburger aangehouden voor verboden wapenbezit. Politiebikers controleerden een groepje overlast veroorzakende hangjongeren op het Besterdplein naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Tijdens de controle bleek dat een van de aanwezigen in het bezit was van een vlindermes. Op het bureau verklaarde hij niet te weten dat het wapen een verboden wapen betreft.

Ex-vriend bedreigt Tilburgse vrouw

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 15.30 uur op het hoofdbureau aan de Ringbaan West een 25 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht tussen 22 juni en 06 juli jl. zijn 23 jarige Tilburgse ex-vriendin meerdere keren te hebben bedreigd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde na de breuk met de verdachte meerdere keren door hem mondeling met de dood te zijn bedreigd. Op 06 juli jl. zag het slachtoffer op de Hilvarenbeekseweg de verdachte met een auto op haar af komen rijden. Omdat ze tijdig opzij sprong voorkwam het slachtoffer dat ze door de verdachte aangereden werd. De politie stelde een onderzoek in waarna de Officier van Justitie toestemming verleende tot de aanhouding buiten heterdaad.

Politie houdt 3 Tilburgers aan voor negeren stopteken

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 14.30 uur op het Wilhelminapark drie Tilburgers van 27, 42 en 43 jaar aangehouden voor het negeren van een stopteken. Surveillerende agenten gaven ter controle op de Gasthuisring een personenauto met drie inzittenden een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reed door. Ook een tweede stopteken werd door de bestuurder genegeerd. Op het Wilhelminapark stopte de auto waarna de inzittenden te voet wegvluchtten. Het lukte de agenten korte tijd later het drietal aan te houden. Onderzoek wees uit dat de 27 jarige man de bestuurder was van de auto,. Op het bureau bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte bestuurde een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Politie arresteert tweetal na inbraak woning

GOIRLE De politie heeft gistermiddag tegen 14.00 uur op de Baroniebaan, twee mannen van 19 en 20 jaar, afkomstig uit Goirle en Rotterdam aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van heling. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Zoom stelden agenten in de omgeving een onderzoek in. Op de kruising Baroniebaan met de Brem zag de politie twee mannen lopen met een grote tas. Het tweetal liep in de richting van de Valeriaan. Agenten controleerden de mannen en de tas. In de tas troffen de agenten onder andere een flatscreen aan. Beide mannen werden ter plaatse aangehouden. De Rotterdammer verzette zich tijdens de aanhouding. Enkele aangetroffen goederen zijn mogelijk afkomstig van een woninginbraak in de Genderenlaan, die gistermiddag gepleegd is.

Inbreker bedreigt getuige met mes

OISTERWIJK De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedreiging die vanmorgen plaats vond bij een bedrijf aan de Beneluxstraat te Oisterwijk. Een 40 jarige man uit Goirle reed rond 04.45 uur over de Beneluxlaan en zag bij een bedrijf een openstaand hek. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij twee onbekende mannen op het terrein. Bij het zien van de getuige, sprong het tweetal op een gereedstaande bromfiets en reed weg. Op het moment dat de bromfiets de getuige passeerde, dreigde één van de opzittende met een mes. Gealarmeerde agenten stelden bij het bedrijf een onderzoek in. Dit onderzoek wees uit dat het vermoedelijk bij een poging inbraak gebleven is. Het 40 jarige slachtoffer deed aangifte van bedreiging.

Politie schrijft 30 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG Politiemedewerkers van het team Wilhelminapark hebben in het kader veilig naar school gisterochtend op de kruising Ringbaan West met de Kwaadeinstraat een bromfietscontrole ingesteld. In totaal controleerden de agenten 50 brom- en snorfietsen. Hiervan kregen 30 bestuurders een proces verbaal. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor onder andere technische gebreken, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm.

Auteur: Desiree Brabers