NOVA

11-09-2007

11 september
In de chaos na de aanslagen van 11 september in 2001, was er één man die het hoofd koel hield en de teugels in handen nam: burgemeester Rudy Giuliani van New York. Hij sleepte zijn stad erdoor en kreeg wereldwijd lof voor zijn leiderschapskwaliteiten. Lof die hij nu ten gelde wil maken als opvolger van president Bush. Maar laat er nu net kritiek zijn gekomen op zijn optreden van destijds. Was hij wel zo'n goede leider, zes jaar geleden? Bekijk de promo

Afghanistan
Premier Balkenende was vandaag bij de Nederlandse soldaten in Uruzgan. En de minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, is vandaag in New York bij de Verenigde Naties, om te praten over een eventuele verlenging van de Nederlandse missie in Afghanistan. Het kabinet moet daar binnenkort over beslissen. NOVA spreekt met Van Middelkoop.

Ex-moslims
Het comité van ex-moslims van Ehsan Jami is vandaag dan eindelijk gepresenteerd. Met steun van de VVD, De Partij voor de Dieren en de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, maar niet van zijn eigen partij, de PvdA. Die vindt dat Jami teveel de confrontatie zoekt en vindt de presentatie van het comité op 11 september ongepast. Hoe denkt de gemiddelde Nederlandse moslim over het comité van Jami en over afvalligheid? NOVA liet het onderzoeken.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------